00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כדורי בשר ברוטב בצל ושום

08/08/2016
כדורי בשר ברוטב בצל ושום

כדורי בשר ברוטב בצל ושום

 

הם הולכים מצוין עם רוטב עגבניות,

 בתוספת ירקות כמו שעועית או אפונה,

על יד פירה, אורז, אטריות ופתיתים, קוסקוס, סלטים, רוטב מעל והכל מעדן.

 הם רכים ונימוחים, ואהובים על הקטנים והגדולים במשפחה, 

אז מה צריך, לארוח מתוכנן, בחופש הגדול, ולאורך כל השנה ולאורחי פתע,   

כשמכינה, יהיה זה  תמיד בכמות גדולה.  ובודאי כשאני יודעת מראש מי הבאים.

 לא תתפסוני בלעדיהם. 

 ועכשיו למתכון כדורי בשר

1 ק"ג בשר צוואר טרי טחון,

1 ק"ג בשר הודו אדום טרי טחון / אפשר שוארמה

3 בצלים בינוניים / גדולים,

1 גזר גדול,

6 שיני שום,

 1 תפוח אדמה בינוני,

 1 כף גדושה פירורי לחם,

4 ביצים,

1/3 ח' פטרוזיליה עלים בלבד,

לתיבול: פילפל שחור, מלח, כמון, 

שלוק שמן זית / קנולה,

3 כפות מי ברז,

 

לרוטב:

6 בצלים גדולים וקצוצים דק בפולסים במג'ימיקס,

 2 גזרים גדולים קלופים,

6 גבעולי סלרי עלים לפרוס לעובי 2 ס"מ לערך,

9 שיני שום פרוסות,

2-3 עלי דפנה,

3 כפות סילאן

 רסק עגבניות 100 גר' / או כמה שאוהבים, (לרוטב אדום וסמיך יותר יש להוסיף)

לתיבול: פילפל שחור 1/2 כפית, 1 כף גדושה פפריקה מתוקה,  מלח, כמון 1/2 כפית, אבקת מרק עוף 2 כפות,, ציר מרק בקר 2 כפות, (לרוטב אדום כהה להוסיף עוד 1 כף פפריקה מעושנת)

 מים כ- 8 - 10 כוסות, או עד שכל תכולת הסיר מכוסה, ( מתחילים עם 8  כוסות, ובסוף רואים אם צריך, ומוסיפים מים רותחים).

 אופן הכנת הרוטב, מכאן נתחיל,

 בסיר סוטז' רחב ועמוק מעט, לצקת שמן לטיגון הבצל,  + הבצל של כדורי הבשר, לערבב מידי פעם,

*כאשר הבצל נעשה שקוף ומתחיל להזהיב, להוריד את הבצל שמיועד להתערבב עם הבשר, ולהניח בינתיים בצד,

שאר הבצל מיועד לרוטב,  וממשיך להיטגן, זה אורך זמן,

על הבצל לקבל צבע בעל גוון חום קרמלי יפה, 

 לערבב לעיתים קרובות שלא יחרך, ולגרד גם מתחתית הסיר בכף עץ ישרה,

כאשר הבצל שחום, מוסיפים את הסלרי  השום והגזר הפרוסים,  ומערבבים מדי פעם, 

מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומערבבים,

 כאשר רותח, להוסיף סילאן,  אבקת מרק עוף, ציר מרק בקר,  ותבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, וממשיכים לבשל.

 בינתיים מכינים את עיסת הבשר,

לכדורי בשר:

את הפטרוזיליה הגזר השום ותפוח האדמה, קוצצים דק בפולסים, במג'ימיקס, (לא לרסק לדיסה!)

 בקערת המיקסר מערבבים עם וו לישה:

שני סוגי הבשר, ותוך כדי מוסיפים את הבצל המטוגן,  הירקות הקצוצים, הביצים פירורי הלחם,  ובסוף מוסיפים את  התבלינים,

מערבבים כ- 7 - 10 דקות, לקבלת תערובת שכל המצרכים מעורבבים בה היטב.

מכינים צלחת עמוקה עם מי ברז, על יד הכיריים, לטבילת הידיים,

טועמים את הרוטב הרותח , ומתקנים תיבול לפי הצורך,

 יוצרים כדורי בשר בידיים רטובות, בגודל פינג פונג, (מי שרוצה יותר גדולים בבקשה),

  ומסדרים אותם בסיר הרוטב, ממשיכים עד שמסיימים  לכדרר, את כל כמות הבשר, 

בשלב זה, אם יש צורך מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי כל כדורי הבשר, מביאים לרתיחה על אש גבוהה,

כשרותח,  מנמיכים להבה, ומביאים הכל לבעבוע קל, סיר מכוסה חלקית,- 50 - 40 דקות בישול , טועמים מהרוטב, ומשפרים תיבול  במידת הצורך,  צצשיכים לבשל עוד חמש דקות,  מסירים את הסיר מהאש.

כדורי הבשר מוכנים להגשה.

ואפשר להקפיא כך: 

לאחר צינון מוחלט, לחלק  3 כדורי בשר בשקית (של כריך) + רוטב  (שלא יתיבשו), ולקשור שלא ייזל.

לסדר את השקיות,  יפה בקופסת פלסטיק עמוקה אחד על יד השני,

 להכניס להקפאה, 

כאשר יש ביקוש, מוציאים מהשקית,

מחממים במיקרו, ומגישים עם כל תוספת שבוחרים, ולא שוכחים לצקת את הרוטב מעלwink

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת