00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

עוף שלם פתוח עם אורז ועשבי תיבול

09/01/2017

 

 

אורז טעים ממש חגיגה הכל בתבנית אחת - מומלץ ביותר

רמת הקושי בנוני קצת התעסקות ויש לכם עוף שלם עם אורז טעים במיוחד

בהכנת האורז שתי שלבים :

1.  שלב ראשון הכנת האורז

2.  שלב שני הכנת העוף וחיבור לאורז

 

שלב ראשון  - המצרכים להכנת האורז:

2 כוסות אורז לבן מבושל

   *אני מכינה אורז במיקרו - בכלי מתאים  -   2 כוסות אורז + 4 כוסות מים רותחים - 1 כף אבקת מרק עוף 1 כף שמן - מערבבת

                 ומכניסה למקרו ל- 20 דקות- והאורז מוכן

2 בצלים גדולים קצוצים דק דק

2 כפות שמן לטיגון הבצל

חבילת כוסברה שלמה קצוצה דק דק 

4 שיניי שום כתוש 

1 כף בהרט גדושה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם 

צריך : תבנית חד פעמית גדולה 

אופן הכנת האורז :

 לטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה להוסיף את השום הכתוש והתבלינים בהרט,מלח ופלפל ולערבב

להוסיף את הכוסברה הקצוצה ולבשל כדקתיים  ולקרר,   

להוסיף לאורז המוכן לשטח בתבנית חד פעמית גדולה

 

השלב השני הכנת העוף וחיבור לאורז - פשוט וקל   

שלב שני - המצרכים להכנת העוף:

עוף שלם נקי במשקל 1.800

2 כפות שמן

אבקת שום 1/2 כף  או שום טרי שני שיניים

פפריקה מתוקה 1 כף 

פלפל שחור  1/4 כפית

בהרט כפית 1

רוטב צילי שום 2 כפות

מלח 1/2 כפית

2 כוסות מים רותחים (400מל)

 

אופן הכנת העוף:

1 . לנקות את העוף היטב לפתוח בצד של הבטן לשניים 

2.  בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים ולמרוח על העוף 

3.  להניח על גבי האורז כאשר העוף פתוח והעור כלפי מעלה

4. להוסיף 2 כוסות מים רותחים לפזר על גבי כל התבנית 

 לעטוף את התבנית בנייר כסף ולתנור

 

בתנור :  שעה וחצי ב- 200 מעלות עם נייר כסף 

            ועוד חצי שעה בלי נייר כסף 

         בתאבון 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת