44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

מגולגלות פריך עם ריבת חלב

אחרי החתונה של בני אמרתי לעצמי שאני סוגרת את הקונדיטוריה הפרטית שלי כי אנחנו רק הולכים ומשמינים...אבל נשאר לי בצק פריך שרציתי להכין ממנו עוגיות לשבת חתן ולא הספקתי אז מה לעשות עם הבצק?לזרוק ?  אמרתי ננסה לגלגל.. תשמעו אלו מגולגלות טעימות ממכרותתת.מזהירה אתכם מי שרוצה לשמור על גיזרה נאה שלא יכין !!! אי אפשר אי אפשר להפסיק לזלולל אותם. או אווו שאיך שתסימו את האפיה תורידו לשכנה היא תשמח מה כפת לכם היא תשמין ולא אתםwink

 

 

מה צריך:

חבילת בצק פריך מוכן /// או שתהיו עקשנים כמוני להכין הכל לבדדדד.

לבצק :

לכמות אחת / / אם כבר אתם מכינים תכינו כפול אל תדאגו זה יחוסל.

300 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם סוכר

ביצה אחת

כף חלב קר  // מים אם יש צורך

אופן ההכנה:

את הקמח והסוכר לערבב ולשים במקרר לחצי שעה להוסיף את החמאה החתוכה לקוביות קטנות וללוש בצק לפרורים להוסיף את הביצה וללוש עד איחוד הבצק ולא יותר אם קשה להוסיף כף מים קרים.לא ללוש יותר מידיי

לאחד את הבצק לשטח לקוביה בעובי של 4 ס"מ להכניס לשקית נילון למקרר לחצי שעה .

על משטח מעט מקומח לרדד את הבצק דקקק דקקק

למרוח בריבת חלב ולגלגל לרולדה

לרפד תבנית בנייר אפיה ולהניח את הרולדה.

להכניס למקרר או למקפיא

רק עכשו תדליקו את התנור ל180 מעלות.

כשהגיע לטמפרטורה תכניסו את המגולגלת השובבה הזו לתנור לאפיה של 30 דקות !

לא נורא אם הבצק נקרע באפיה כל היופי זה בתלמים שנוצרו בו

להוציא מהתנור 

לקרר חמש דקות ולחתוך לפרוסות

מה שיהיה אחר כך אני לא אחראית cheeky cheeky

אמרתי לכם לא להכין  נכוןןןן

למה לא שמעתם בקוליcheeky surprise

בהצלחה

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת