88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פיצה הפתעות

03/08/2016
פיצה הפתעות

פיצה הפתעות

כיאה לארוחת פיצות, הוספתי בקדימון אצבעות לחם שום מצוינות,

 וכמנהג הבית, כל התוספות מוכנות מבעוד מועד בצלוחיות,

וכל אחד מקבל בפיצה שלו את מה שהוא אוהב, לפי הזמנה...

הפיצה מגיעה חמה ורותחת והגבינות מבעבעות,

נותר להכין קרש חיתוך,  גלגלת ו/או מספרי מטבח טובים, 

כיאה לפיצריה נחשבת, ולחתוך למשולשיםwinkindecisiondevil

  

 

 

הרוטב:

 

 

 

בכל רצועה מוחבאת הפתעה אחרת

הרוטב הירוק  שמרחתי,  רק על הרצועות, נשאר מאצבעות לחם שום ומאוד מוסיף גיוון וטעם

 *לפיצה אחת גדולה ומעוצבת, כדוגמת זאת שבתמונה,  להכפיל כמויות הבצק

 

הכמות המובאת להלן מספיקה לפיצה אחת  דקה רגילה

20 גר' שמרים טריים 

3/4 כוס מים חמימים,

1/2 כפית סוכר,

כוס וחצי קמח

2 כפות שמן,

 1 כפית מלח,

אופן ההכנה:

בקערת מערבל שמים קמח,

יוצרים גומה בקמח ומכניסים את השמרים מפוררים,

מוסיפים סוכר וחצי כמות המים,

ממתינים כ- 10 דקות עד שהשמרים תוססים,

ומתחילים לערבל באטיות בוו לישה, מוסיפים שמן,

ובסוף כאשר מתהווה בצק, להוסיף את המלח,

 מוסיפים מים  בהדרגה ולפי הצורך, עד שמתאחד הבצק,

 להרים את הבצק מתחתית הקערה בעזרת מרית, לעירבול שווה.

משמנים קלות קערת התפחה,

מעבירים  את הבצק, מגלגלים אותו כך שיצופה גם הוא בשמן (שלא יתיבש),

ומכסים בניילון ומתפיחים כשעה.

בינתיים מכינים רוטב:

 קוצצים בצל בינוני ,

ומוסיפים ארבע/  שש שיני שום כתושות, 

 מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף, תוך ערבוב,

 מוסיפים רסק עגבניות מדולל מעט במים, כפית ואורגנו

 מוסיפים תבלינים, פילפל מלח ומעט סוכר 

 מערבבים מבשלים חמש דקות , (מתקנים תיבול אם צריך) 

והרוטב מוכן, מקררים.

הרכבת הפיצה כמו בתמונה:

כאשר הבצק תפח, מרדדים לעיגול על משטח עבודה מקומח קלות, גדול  מצלחת מנה עיקרית גדולה,

מעבירים לנייר אפיה

 מניחים צלחת באמצע, הבצק, ומהאמצע חותכים בסכין רצועות מהצלחת והחוצה, (ראו תמונה),

על כל רצועה מורחים מהרוטב, מניחים מעט גבינה צהובה פיקנטית מגוררת,  או כדור מוצרלה קטן וטבעת זית, או חתיכות מאצבעות גבינה צהובה, ומגלגלעים,

כאשר מגיעים עד לצלחת, מסובבים את הגליל הממולא, ומניחים על הצד, כך ממשיכים עם כל הרצועות כשכולן נוטות לאותו כיוון.

לציפוי: מורחים מעל, במעט רוטב עגבניות, או חלמון ביצה טרוף + כף מים.

בינתיים, מחממים תנור ל- 220 מעלות 

מסירים את הצלחת ומורחים רוטב עגבניות , 

 מפזרים גבינה צהובה עמק,

 קשקבל מגוררת ו/או בולגרית מגוררת ,

 מפזרים מעל  תירס משימורים/ פטריות פרוסות משימורים,

  טבעות זיתים  ירוקים/ שחורים

אנשובי/ רצועות סלמי / פפרוני/  לפי בחירה.

אפשר לפזר ירקות (מכינים מראש כדי שיתרככו מעט),

פורסים בצל קטן לחצאי טבעות דקות,

פלפל אדום , פורסים לרצועות קצרות

מתבלים בשמן זית פלפל שחור גרוס ומלח, ומניחים במקרר עד השימוש ,

באופן הזה, כל אחד ימצא משולש פיצה משלו.

מכניסים לתנור, בשלב השני מלמטה , ואופים עד שהגבינות מותכות, ותחתית הבצק אפויה (מרימים מעט ומציצים),.

קרדיט לבצק : רות סירקיס 

רוטב ועיצוב משלי

 

 

בנוסף לפיצה שבתמונה הכנתי עוד חמש פיצות נוספות בקישור הזה:פיצה איטלקית 

פיצה איטלקית

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת