33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

מתכון לכבוד ערב שבת – עוף עם אפונה ופלפל חריף

 

מתכון לכבוד ערב שבת – עוף עם אפונה ופלפל חריף

 

 

 

 

 

חומרים

שוקיים עוף (משחיטת "חבורה" – כדי שיהיה כשר חלק הבית יוסף, ב"קהילות פז" אפשר לברר: בטל' – 03-7500073) [כמות השוקיים לפי מס' הסועדים, לפחות שניים לכל אחד].

שקית אפונה ירוקה קפואה [לבדוק ולברר, ולשטוף מתחת לברז ולסנן מהמים, לא חייבים להפשיר].

3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות.

1 פלפל ירוק חריף, להסיר הגרעינים ולחתוך לקוביות קטנות [מי שאוהב יותר חריף, אפשר שניים].

שמן לטיגון.

מים.

 

תבלינים

פלפל שחור .

פפריקה אדומה מתוקה.

כורכום.

מלח.

אבקת שום.

חצי כף אבקת מרק עוף.

 

אופן ההכנה

בסיר עם מעט שמן,לטגן את הבצל עד שקיפות.

להוסיף את הפלפל הירוק ולטגן מעט.

להוסיף את השוקיים [השטופים ולא להסיר את העור], ולטגן מכל הצדדים.

להוסיף את האפונה הירוקה ולערבב בעדינות עם כל המרכיבים.

בקערית קטנה חד פעמית למדוד את התבלינים עם כפית חד פעמית ולערבב את כל התבלינים לתערובת אחידה (שיטה זו מצויינת, כך אדי האוכל לא נכנסים לתוך שקיות/מכלי התבלינים ויוצרים בעיה של חלב ובשר).

להוסיף לסיר ולערבב בעדינות ולהמשיך בטיגון, כדי שגם התבלינים יטוגנו.

להוסיך מים, עד מעל כל המרכיבים ולהביא לרתיחה.

להנמיך ולבשל על אש קטנה עד שהעוף מוכן.

העוף עסיסי וצלוי [מהטגון] והרוטב חום ובעל חריפות מעודנת.

צורות הגשה אפשריות: להגיש את העוף עם האפונה וקצת מהרוטב הנפלא, על מצע של אורז לבן או חיטה מבושלת או פתיתים.

בתאבון.

 

 

ואחרי האוכל בא התאבון ללימוד היומי...

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת