00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

פטריות ממולאות גבינת חלפיניו- הלהיט החדש במטבח שלך!

31/07/2016

מנה נפלאה לאירוח שיש לה שלושה יתרונות מרכזיים:

1. היא מתאימה במיוחד לתשעת הימים שממש מתקרבים אלינו ובמהלכם נוהגים האשכנזים שביננו לא לאכול בשר (אני תמיד טוענת שנולדתי לעדה הלא נכונה...).

2. היא קלה להכנה, אבל ממש קלה להכנה! והתוצאה מרשימה כאילו עבדת עליה שעתיים לפחות.

3. והטעם מעולה! השימוש בגבינת החלפיניו נותן טוויסט מיוחד ומוסיף טעם חריף מעט (ממש בקטנה, לא לדאוג) שמדגיש את כל הטעמים האחרים.
אל תחששי מהחריפות- גם אם לפני האפיה הגבינה חריפה בעינייך, אחריה היא מאבדת לפחות מחצית מהחריפות אם לא יותר.

4. בעצם יש גם יתרון רביעי- גם ילדים אוהבים את הפטריות האלו (מה אוהבים? הם טורפים אותן!) אז אפשר להגיש אותן לארוחת ערב קייצית קלה כשאין לך כוח לבשל יותר מדי.
על מצע של סלט ירוק זו פשוט מנה נהדרת devil

והנה המתכון:

מצרכים

12 פטריות גדולות, בלי הרגליים (כדאי לשמור אותן לחביתה משודרגת- קוצצים בצל אחד ואת רגלי הפטריות, מטגנים במעט שמן זית ומוסיפים ביצה ומעט מלח. טיגון קצר וזה מוכן)

חבילת גבינת שמנת נפוליאון עם פלפל חלפיניו. (אם הפטריות שלך גדולות במיוחד תצטרכי שתי חבילות גבינה, ואז עלייך להוסיף עוד כף וחצי פירורי לחם ועוד 25 גרם גבינה צהובה)

50 גרם גבינה צהובה מגוררת+ מעט גבינה לזריה על הפטריות הממולאות

3 כפות פירורי לחם

שני בצלים ירוקים, קצוצים דק

לגבי תיבול: אני מעדיפה להשאיר את הטעם של הגבינות כמו שהוא, אבל למי שמעדיף טעם מעט יותר מודגש אפשר להוסיף קמצוץ מלח ומעט פלפל שחור גרוס גס

הכנה

1. מקלפים את הפטריות בעדינות כדי לנקות אותן. אל תתפתו לשטוף את הפטריות במים! אם אין חשק/כוח/זמן לקלוף את כל הפטריות אפשר לנקות אותן במגבת נייר במקום.

2. מניחים את הפטריות בתבנית אפיה (על נייר אפיה- אין צורך לשמן).

3. בקערה מערבבים את גבינת החלפיניו עם הגבינה הצהובה המגוררת, פירורי הלחם והבצל הירוק. אם בחרת להוסיף תיבול- זה הזמן.

4. ממלאים כל פטריה במלית ליצירת תלולית שתבלוט מעל פני הפטריה.

5. זורים מעט גבינה צהובה על כל פטריה.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות, עד שהגבינה הצהובה נמסה והפטריות מתחילות להזהיב מלמעלה.

7. אפשר להגיש סתם ככה, אבל הכי כיף להכין סלט מעלים ירוקים ועגבניות שרי ולפזר את הפטריות מעל הסלט. זה נראה מעולה וכידוע אנחנו אוכלים עם העיניים surprise

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת