88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מקלות קשקבל

27/07/2016
מקלות קשקבל

מקלות קשקבל

 

שבת בבוקר יום יפה, איך  בא לי משהו טעים על יד הקפה, 

אפשר גם סלט זיתים וביצה,

 ויאללה יש ארוחה,

 סדרו לכם לבד, קפה ומאפהindecision

מצרכים:

1 ח' בצק עלים מרודד, מופשר לילה במקרר,

150 - 170 גר' קשקבל מגורר על פומפיה דקה,

מלח ים / מלח גס

צ'ילי גרוס,

 לציפוי המקלות: חלמון ביצה + כף מים,

לזריה לפני אפיה: קצח / זעתר / שומשום

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור אפיה ל- 200 מעלות,

לרפד שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפיה

 לפתוח על משטח עבודה מקומח קלות את יריעת הבצק, ולחלק ל- 2

 את החצי השני לגלגל עם הניילון ולהניח בינתיים במקרר.

על  חצי הבצק שנשאר בחוץ, לפזר מחצית הגבינה,

 לתבל קלות  עם מלח גס / או מלח ים (לא להגזים , הגבינה מכילה מלח),

לפזר צ'ילי גרוס לטעם, (זה  חריף!),,

לעבור עם המערוך להידוק קל,

לחלק את הבצק לאורכו לשני חצאים,

 לחתוך לרצועות רוחב , כ- שני ס"מ לערך

 וכל רצועה לסובב סביב עצמה כבורג, 

להניח בתבנית מרופדת נייר אפיה

לציפוי:

לטרוף חלמון ביצה (צהוב)  + מים, 

למרוח את  המקלות גבינה שבתבנית,

 לזרות מעל מה שבחרתם,

להכניס לתנור חם  ולהוריד טמפרטורה ל- 190 מעלות,

 *אם אופים שתי תבניות בו זמנית, להפעיל תנור על תכנית טורבו,

 אם אופים תבנית אחת בכל פעם, לאפות באמצע התנור. 

אופים כ- 10 - 15 דקות או עד שמזהיב יפה, והמקלות תפוחים ופריכים.

מצננים היטב בתבנית (אז הם מתקשים מעט)

מעבירים לכלי הגשה לשולחן, או בכוסות כשהם עומדים.

 

הכי טעימים, הכי פריכים סמוך ליציאתם מהתנור, 

נחטפים ומתחסלים כהרף עין,

אז...מיותר לציין, שלא לשמור למחר...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת