1111
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מסאחן מהמטבח הערבי

26/07/2016

עוף מתובל שמן זית טוב ,בצל מטוגן צנוברים ,אגוז מוסקט ,סומאק ,

מטבח ערבי במיטבו ,בפעם הראשונה שאכלתי את העוף לקקתי את האצבעות ,

העוף רך עסיסי מתובל נהדר ,עם צנוברים ,שמן והמון תבלינים נהדרים ,

מנה שהיא מעט מורכבת להכנה ,יש כמה שלבים אבל התוצאה מעדן ,

מצרכים:

4-5 חלקי עוף שוקיים ,ירכיים

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס צנוברים

4 בצלים חתוכים לקוביות

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1/4 כפית הל טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כף סומאק

2 פיתות עיראקיות

 אופן ההכנה:

במחבת לחמם את השמן זית להוסיף את הצנוברים לטגן עד להזהבה

להוציא לצלחת ללא השמן ,

באותה המחבת לטגן את הבצלים עד להזהבה ,להוציא את הבצל ללא השמן

להניח בצלחת .

את העוף מטגנים מעט בסיר רחב עד להזהבה מתבלים במעט הל ואגוז מוסקט ,

מוסיפים מים עד לכיסוי העוף ממליחים מבשלים כ25 דקות ,

מוציאים את העוף מעבירים למחבת עם השמן והבצל המטוגן ,מתבלים במעט סומאק ,

מאדים את העוף עם הבצל  לספיגת טעמים כ5 דקות .

מוציאים שוב את העוף מעבירים לתבנית מכניסים לתנור חם ל10 דקות לקבלת צבע זהוב ,

הרכבת המנה :

מסדרים פיתות על מגש ,מפרקים את העוף לחתיכות ,מורחים את הפיתה בשמן זית עם

הבצל המטוגן ,מסדרים חתיכות עוף ,צנוברים מתבלים  בסומאק ושוב חתיכות עוף ,

בצל מטוגן ,וצנוברים ,מפזרים סומאק פטרוזיליה קצוצה וטחינה ,ובתאבון

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת