55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

ירקות מוקפצים עם נודלס וחזה עוף - מתכון דיאטטי לפי שיטת הנקודות של שומרי משקל

22/07/2016

המצרכים

כף שמן 

5-6 גזרים חתוכים לרצועות

2 בצלים גדולים חתוכים ופרוסים לאורכם

פלפל אדום חתוך לרצועות

בצל ירוק חתוך לפרוסות או לרצועות

פטריות טריות או מקופ' שימורים 

כרוב לבן חתוך לרצועות דקות 

200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

100 גרם איטריות אורז דקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב קארי ירוק (לא חובה)

פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים מחבת קרמית גדולה או ווק עם כף אחת של שמן. מכניסים את הירקות: תחילה את הבצל, אח"כ את הגזר ולאחר כמה דקות את הפלפלים, הכרוב  והפטריות (במתכון שאני הכנתי לא שמתי כרוב ופטריות). אני אוהבת להרגיש את הירקות בעודם בשרניים ולא רכים ומדובללים, לכן אין צורך להשאיר יותר מדי זמן על הגז. מתבלים בכף סויה ופלפל שחור. אם כמות הירקות גדולה, ניתן כמובן להוסיף עוד מעט שמן וסויה, לפי הטעם. 

מכינים את איטריות האורז לפי הוראות יצרן (חמש דקות במים רותחים ולאחר מכן שטיפה במים קרים וסינון)

מעבירים את הירקות לקערה ובאותה מחבת צולים את רצועות העוף, ולאחר מכן מוסיפים את איטריות האורז. מתבלים בכף נוספת של סויה ופלפל שחור. 

מחזירים למחבת את הירקות שצלינו, מערבבים ומסירים מהאש. 

נקודות שומרי משקל:

100 גרם איטריות לפני בישול - 9-10 נקודות

2 כפות רוטב סויה - 2 נקודות

כף שמן צמחי - 3 נקודות

200 גרם חזה עוף - 6 נקודות.

הכמות שאני הכנתי (שלא כללה פטריות וכרוב לבן) ניתן לחלק ל - 3 מנות יפות, שזה אומר כ - 7 נקודות לכל מנה.  אם משתמשים בכמות גדולה יותר של ירקות, רצוי להוסיף רוטב סויה ולחשב את הנקודות בהתאם

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת