00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הכל אודות מקררים קטנים

מקררי לנדרס לבית ולמשרד

מחפשים מקררים למסעדות? להלן כמה טיפים שימושיים למנהל העסק

אילו מקררים למסעדות עדיפים? חדשים או משומשים?

הטיפ הראשון הוא גם הטיפ החשוב ביותר: גם אם מדובר לכאורה בחיסכון של מאות ואף אלפי שקלים, בכל מקרה יש לתת עדיפות למקררים חדשים על פני מקררים משומשים. מעבר לזה שאף פעם אין לכם אפשרות לדעת מה בדיוק עבר על המקרר המשומש במהלך השנים האחרונות ומה הוא המצב המכני שלו לפרטי פרטים, הרי שרק במקרה של מקרר חדש תיהנו מאחריות מלאה.

כפי שבעלי מסעדות רבים יכולים להעיד, בדרך כלל הניסיון לחסוך מעט כסף בטווח הקצר, עולה בסופו של דבר ביוקר בטווח הארוך. הכוונה היא לכך שמקררים משומשים נוטים להתקלקל ולגרור הוצאות שמובילות לכך שנוצר הצורך להחליפם בחדשים. לצערנו ישנם אפילו בעלי מסעדות שבמשך שנים רכשו פעם אחר פעם מקררים משומשים עד שבשלב מאוחר מדי הבינו שמדובר בהוצאה מיותרת ופשוט השקיעו כסף ברכישה של מקרר חדש. מיותר לציין שאף לא אחד מהם התחרט על הצעד החכם והחסכוני הזה.

מה יהיה נפח הקירור של המקרר?

רכישה של מקרר למסעדה אינה עניין של מה בכך בכל מה שקשור להוצאה הכספית ומה שבטוח זה שלא רוכשים מקרר כל יום וגם לא כל שנה. אי לכך, חשוב לחשוב לטווח הרחוק כאשר רוכשים מקרר ולהימנע מלהתאים את נפח הקירור במדויק לכמות הסחורה שאתם מעוניינים למכור היום או מחר. קחו בחשבון שייתכן מאוד שהמסעדה תרחיב את הפעילות שלה ולכן תמיד כדאי לרכוש מקרר מעט יותר גדול מהנדרש ובמקרה הכי גרוע, ליהנות מכך שהמוצרים לא יסבלו מצפיפות חמורה.

בין אם מדובר על מקרר ויטרינה לעוגות ובין אם מדובר במקרר לקירור ירקות, בכל מקרה כדאי לרכוש מקרר מעט יותר גדול מהדרוש בזמן הרכישה, תוך מחשבה על העתיד.

תצרוכת החשמל של המקרר

למרות שבשנים האחרונות המקררים התעשייתיים התייעלו בצורה משמעותית ותצרוכת החשמל הממוצעת שלהם ירדה פלאים, עדיין ישנם הבדלים משמעותיים בפרמטר החשוב הזה בין הדגמים השונים של מקררים למסעדות. אם כשבוחנים הבדלים בתצרוכת החשמל של מקררים ביתיים ומגיעים למסקנה שההבדלים עומדים על כמה עשרות או מאות שקלים בשנה, הרי שכשמדובר במקררים למסעדות, ההבדלים גדולים יותר ובקלות ניתן להגיע להבדלים של סכומים רציניים מאוד. אי לכך, טוב תעשו אם תתייחסו ברצינות לניצולת האנרגטית של המקררים השונים ושתשקיעו זמן בתרגום הצריכה האנרגטית להוצאה כספית לחודש, שנה ועשר שנים.

היקף האחריות

הזכרנו על קצה המזלג את נושא האחריות, אך מדובר בנושא רחב מאוד ולעתים כאשר בעל מסעדה מתלבט בין שני מקררים, סעיף האחריות הוא מה שיכריע את הכף לכאן או לכאן. אם המקרר הביתי שובק חיים ביום חם של אמצע אוגוסט, ייתכן שמספר מוצרי חלב יזרקו לפח, אבל אם מקרר של מסעדה מושבת, מדובר בנזק כלכלי שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. מעבר לזה שבמקרר של מסעדה נמצאים בקירור חומרי גלם ומוצרים שעלותם גבוהה יותר בכמות גדולה יותר, הרי שמקרר מושבת עלול להאט ואף להשבית את הפעילות של המסעדה. 

לאור זאת כאשר בודקים דגמים שונים של מקררים למסעדות, יש לבדוק בין היתר מה הוא היקף האחריות הניתנת לכל דגם, מה הוא משך תקופת האחריות, האם במקרה של תקלה תדאג החברה לספק מקרר חלופי והאם בעל המסעדה יצטרך לשנע את המקרר למעבדת התיקונים או שמא החברה שסיפקה את המקרר, תדאג לשלוח טכנאי נייד ולקחת את המקרר לתיקון בהתאם לצורך.

עוצמת הרעש שמייצר המקרר

אם המקרר עתיד להיות ממוקם בחלל המסעדה ומדובר במסעדה אלגנטית ושקטה, חשוב במיוחד שתשימו לב לעוצמת הרעש שהוא מייצר בזמן הפעולה שלו. לעומת זאת אם מדובר במקרר שצפוי לפעול במטבח הומה או בפאב שבו עוצמת הרעש גבוהה בלאו הכי, הרי שנקודה זו לא אמורה לעניין אתכם במיוחד. בהקשר זה יש לציין כי ישנן תקנות ספציפיות הנוגעות לעוצמת הרעש (תקנות למניעת מפגעים, רעש בלתי סביר) שחשוב להתייחס אליהן.

חשיבות ההתאמה בין המקרר לצרכי הקירור של המסעדה

חומרי גלם שונים דורשים תנאי קירור שונים ולכן ישנה חשיבות עליונה להתאים באופן המדויק ביותר בין צרכי הקירור של המסעדה לבין המקרר הנבחר. כמו כן ישנן תקנות ספציפיות הנוגעות לאופן האחסון בקירור, הנוגעות למשל להפרדה שיש להקפיד עליה בין מוצרים מעובדים למוצרים שטרם עברו עיבוד, בין מוצרי עוף לירקות וכן הלאה. כך לדוגמה גם אם מצאתם עכשיו לצורך העניין מקרר גדול ליישון בקר ("מקרר אפס") במחיר מצחיק, רוב הסיכויים שמדובר בעסקה שאינה רלוונטית עבורכם אם אתם מיישנים מעט מאוד בשרים ולא צפויים להתבסס על מכירת נתחים כאפיק ההכנסה העיקרי של המסעדה.

עיצוב המקרר

גם במקרה הזה, אם מדובר במקרר שצפוי להיות ממוקם במטבח האחורי של המסעדה, הרי שתחום העיצוב לא אמור לעמוד בראש סדר העדיפויות שלכם, אבל אם מדובר במקרר קדמי או במקרר שאמור להיות ממוקם במקום בולט לעין בחלל המסעדה או במטבח הפתוח, מומלץ ביותר שתתנו את הדעת לנושא העיצוב. כיום ישנו מגוון רחב ביותר של דגמי מקררים למסעדות בעיצובים שובי עין שכדאי להכיר.

באופן כללי חשוב להתאים בין העיצוב של המקרר לעיצוב של החלל שבו הוא ניצב ולהיזהר ממצבים שבהם ישנו חוסר התאמה משווע בין העיצוב של החדר לעיצוב המקרר. אז נכון, אמנם מדובר במכשיר פרקטי, אבל הנוכחות שלו בחלל מורגשת ומקרר בעל עיצוב ביתי סטנדרטי, יכול לפגוע קשות בעיצוב של מסעדה אלגנטית למשל, קחו זאת לתשומת לבכם.

כתבות מומלצות:

תגיות: מיני מקררמקרר לרכבמקרר מיני ברמקרר יין ביתימקרר מינימקרר יינותמקררי ייןמקרר תצוגהמקררים קטניםמיני בר מקררמקרר משקאותמקררים למסעדותמקרר לזוגות צעירים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dan1125 אלא אם צויין אחרת