22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

תפוחי אדמה מאודים (ולא סטנדרטיים).

22/07/2016

אתם בטח מכירים את התחושה שרוצים לאכול משהו לא סטנדרטי, אבל בלי יותר מדי עבודה וממצרכים שיש בבית. למשל תפוחי אדמה, אבל לא פירה, לא בתנור ולא צ'יפס. אז טיילתי קצת ברשת, אספתי כמה מתכונים, מכל אחד לקחתי קצת והנה מה שיצא לי (דליקטס). כרגיל אצלי הכמויות והמרכיבים ממש לא קדושים.

 

המצרכים לפי סדר הופעתם.

שמן לטיגון (לא זית. לא מתאים לכאן).

בצל גדול (אבל ממש) קצוץ בינוני.

3-4 פטריות קצוצות בינוני (השתמשתי בענקיות הלבנות, שאין לי מושג איך הן נקראות, שמוכרים בסופר במשקל) קלופות. קצצתי להן את הרגל למרות שאפשר להשאיר אותה.

5-6 תפוחי אדמה די גדולים חתוכים לקוביות בינוניות עד די גדולות.

תבלינים לפי טעמכם. השתמשתי בקצת טימין, מלח ופלפל שחור, תבלין לבשר על האש, חצי כפית מחוקה כורכום וכף מחוקה אבקת מרק בטעם עוף.

 

מחבת גדולה – אבל ממש. למי שאין – סוטאז' גדול. הכי חשוב – מכסה תואם.

 

על המבער הבינוני של הכיריים בלהבה מקסימלית, מחממים היטב את השמן.

כשהוא חם מספיק מוסיפים את הטימין. נותן ריח וטעם משגעים.

בהמשך מטגנים את הבצל עד שקיפות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד קצת תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד כמה דקות, גם תוך כדי ערבוב מדי פעם.

עכשיו יש שתי אפשרויות:

1- מכסים את המחבת ומנמיכים להבה למינימום, כשתפוחי האדמה מתחילים להתרכך – מתבלים ומערבבים. מכסים את המחבת. מקפידים לערבב בערך כל שתי דקות - עד שתפוחי האדמה רכים מספיק.

2- לא מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית עד בינונית-גבוהה, מתבלים ומקפידים לערבב מדי שתי דקות בערך. תפוחי האדמה צריכים להיות קצת חרוכים מבחוץ ומספיק רכים למאכל.

 

לא טעיתי – אין צורך להוסיף מים. רק לעקוב שתפוחי האדמה לא ישרפו. אם השמן נגמר לגמרי (ממש אין בכלל ביעבוע) מוסיפים טיפונת.

אם יש צורך, בסוף מוציאים על צלחת גדולה מצופה ניר סופג (שמתי שתי שכבות) לספוג את השמן.

 

יצא לי חבל"ז.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת