00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מניפות תפוחי אדמה מתובלים של הלה

13/07/2016
מניפות תפוחי אדמה מתובלים של הלה

מניפות תפוחי אדמה מתובלים של הלה 

מצרכים:

תפוחי אדמה אדומים / לבנים,  בגודל בינוני  ואחיד,  כמספר הסועדים,

שמן זית,

עלי תימין טריים לפי הטעם,

פלפל שחור מלח,

 שמנת מתוקה לבישול  / או למי שלא סופר 38%

משחת שום / שיני שום פרוסות /שום כתוש,

שמיניות בצל יבש

 

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות,

 מכינים תבנית פיירקס שתכיל את כל הכמות, מרופדת נייר אפיה מרוח בשמן זית.

שוטפים היטב, וקולפים את תפוחי האדמה ,

מערבבים היטב בכוס,  שמן זית + שום כתוש /או משחת שום, פלפל שחור ומלח , תימין,

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות עד הסוף, ומניחים  בתבנית,

 מורחים את השמן המתובל עם מברשת אפיה, באופן שיחדור אל בין הפרוסות עד כמה שניתן,

מזלפים עם כף מהשמנת המתוקה, לא יותר מדי, (שלא יהיה אמבט שמנת מתחת),

מפזרים בין תפוחי האדמה שמיניות בצל, לטעם, וגם כדי לצופף אותם ולשמור על צורתם, שלא יתפרקו הפרוסות.

מכסים ואופים כ- 30 דקות מכוסה ברדיד אלומיניום, 

מסירים את הכיסוי, ומורחים  בשמן זית,

מטפטפים קלות שמנת מתוקה, 

*חוזרים על כך, מספר פעמים, במהלך האפיה.

 ממשיכים באפיה עד שתפוחי האדמה רכים לאכילה ומזהיבים /משחימים לטעמכם. 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת