00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

רוטב בולונז עשיר

13/07/2016

מי שמכיר אותי יודע שאני חובב פסטה (גם רואים לפי הפרונט surprise) , אצלי ב-90% מימי שבת בצהריים אוכלים פסטה בולונז.

קבלו את המתכון הקבוע שלי לרוטב בולונז משגע שלא תרצו להפסיק לאכול!

מצרכים:

5-6 עגבניות בשלות (עדיף תמר אבל אם אין אז גם רגילות יהיו טובות) חתוכות לפלחים

1 בצל גדול קצוץ גס

10 שיני שום פרוסות לפרוסות עבות

חצי קילו בשר טחון

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

כף גדושה פפריקה

2 כפות סוכר

כף בזיליקום מיובש

כף שטוחה אבקת שום גבישי

גמבה אדומה  לתוכה לרצועות גסות

מלח ופלפל

שמן זית

אופן ההכנה:

את העגבניות והגמבה מכניסים לבלנדר ביחד עם התבלינים והרסק ותוחנים עד קבלת רוטב אחיד.

בסיר רחב / ווק / מחבת גדולה, מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את פרוסות השום לעוד 3-4 דקות ומוציאים לקערית.

מוסיפים מעט שמן (אני שופך את השמן מהקערית בצל) וכשמתחיל לעלות עשן מוסיפים לאט לאט את הבשר ומפרידים אותו בעזרת מרית עץ (שימו לב, אם תוסיפו את כל הבשר במכה או במהירות, הטמפרטורה של השמן תצנח והבשר יגיר נוזלים וכתוצאה מכך הבשר יתבשל ולא יסגר מצלייה).

לאחר סגירת הבשר, מחזירים את הבצל והשום ומערבבים, מוסיפים את הרוטב מהבלנדר עם חצי כוס מים ומערבבים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומצמצמים נוזלים  בערך כחצי שעה (מידי פעם מערבבים).

ניתן להוסיף פטריות בעשר דקות האחרונות או זיתים בשלב הערבוב.

תהנו!!

.

.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת