11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חצילונים כבושים

15/07/2016
חצילונים כבושים

חצילים קטנים כבושים

 

 

 

 

 

 

הכי קרובים בטעמם לאלה הקנויים,

רכים במידה, מתובלים במידה,

 מתכון קל ומדויק, הכי חביב עלי,



כ-25 חצילים קטנים - 1 ק"ג (הכנתי 1.600 ק"ג)
6-8 שיני שום פרוסות
כמה עלי פטרוזיליה/כוסברה (שמתי רק פטרוזיליה),
1 פלפל חריף שלם

על כל  כוס מים רתוחים פושרים (מי הבישול...)
+1 כוס חומץ הדרים  5%


לכל ליטר נוזלים  מוסיפים
1/2  כפית סוכר
1 כף מלח גס,

* לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:
-  מרתיחים מים מומלחים קלות, עם גבעולי סלרי (3-4) 
רוחצים את החצילים, קוטמים/חותכים את ה"עוקץ" וחורצים חריץ לאורך עד חצי העומק

 

(עשיתי +)

 ומכניסים לסיר למשך 10 -7 דקות  בישול על להבה נמוכה, עד שמתרכך מעט,

(לבדוק שקיסם ננעץ בקלות והחציל אינו צמיגי).
-  מוציאים את החצילים ומניחים להתקרר קמעה. מקררים גם את מי הבישול עד שיהיו חמימים.
- בינתיים שמים בצנצנת את צרור הפטרוזיליה/כוסברה, את שיני השום והפלפל.
-  מניחים את החצילונים בצפיפות בצנצנת.
-  שופכים מעל את הנוזלים, אחרי שערבבנו היטב
- מוכן לאכילה כבר אחרי יממה, אבל יכול לעמוד בחוץ שבועיים, אחר כך במקרר.

הערות:

*לשטוף את הצנצנת במים וסבון, כן, אפילו שהוצאתם אותה נקיה מהארון, ולצקת מים רותחים, לנער בזהירות ולשפוך אותם.(כך מובטח לכם שהחצילונים לא יעלו עובש, ויחזיקו מעמד זמן ארוך, מחוץ או בתוך המקרר)

**לקחתי כשליש חבילה פטרוזיליה, וכ- 10 שיני שום גדולות, ו- עלי סלרי מ-3 גבעולים וקצצתי אותם גס, במעבד מזון עם להב מתכת, ושמתי מעט בתוך כל חצילון. בין החצילונים שמתי גבעולי סלרי (2-3 לצנצנת).

***מעל כל החצילונים המסודרים בצנצנת, שמתי עלי סלרי,

****כדי לקבל צבע אדמדם לחצילים, אני נוהגת להוסיף  1 סלק קטן קלוף ופרוס, למי הבישול של החצילונים, למי שלא מפריע צבעם הטבעי לא חייב להוסיף את הסלק.

******לתוספת חריפות, הוספתי פלפל ירוק, חריף, טרי, נקי מגרעינים, ופרוס לפרוסות עבות,  

2 פרוסות לצנצנת , די והותר.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת