11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פלפל קולרבי וגזר מוחמצים

01/07/2016
פלפל קולרבי וגזר מוחמצים

פלפל קולרבי וגזר מוחמצים

קרדיט: אוכל טוב


חומרים (לצנצנת החמצה גדולה המכילה 4 ליטר):
שלושה ימים על השיש, 
ולהתמוגג מהצבעים עוד לפני שטועמים
 

 

מצרכים:

4 פלפלים אדומים מתוקים גדולים.
1 קולרבי גדול אחד (או שניים קטנים).
5 גזרים רגילים.
שליש חבילה שמיר.
 לימון אחד גדול או שניים קטנים.
7-9 גרגרי פלפל אנגלי.
4-5 שיני שום.
 2 כפות מלח גס.
שליש כוס חומץ.

.
הכנה:
.
חשוב להשתמש בצנצנת החמצה בעלת אטימה מלאה (כזאת שהמכסה שלה מצוייד באטם גומי והנעילה נעשית באמצעות מנעל מתכת, בלחץ.

1. שוטפים את הפלפלים היטב ומוודאים שלא נשארו עליהם זרעים.
2. חותכים את הפלפלים לרצועות ברוחב סנטימטר וחצי, בערך.
3. פורסים את הקולרבי לפרוסות ברוחב של כסנטימטר אחד, ואת הפרוסות מחלקים ל"כפיסים" שרוחבם כסנטימטר אחד.
4. את הגזרים חותכים לאורך, לרבעים.
5. לימון גדול חותכים לשמיניות. לימונים קטנים – לרבעים.
6. מסדרים את הכבודה יפה בתוך הצנצנת, ומשלבים ענפי שמיר.
7. מוסיפים 2-3 כוסות מים רותחים, את שתי כפות המלח ושליש כוס החומץ.
8. ממלאים מים עד לשפת הצנצנת וסוגרים.
9. הופכים את הצנצנת מצד לצד מספר פעמים, ומניחים. בכל יום חוזרים על הפעולה הזאת.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת