00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חצילונים כבושים

חצילונים כבושים

חצילונים  כבושים

עכשיו העונה

 

 

עם חברים

 

2 סלק

5-4 גבעולי סלרי (כולל העלים)

1 ק"ג חצילונים

3-2 כפות סוכר

2-1 פלפלים חריפים (אופציונלי)

מורידים לחצילים את "הכובע", (לא צריך לחתוך, מושכים אותם והם נפרדים מהחציל) ועושים לכל אורכו של כל חציל חריץ עם סכין חדה בעומק של כ 2 ס"מ, מרתיחים בסיר מים ולאחר הרתיחה מכניסים את החציל ל- 7 דקות לריכוך קל ולהוצאת המרירות. (יש להימנע מבישול יתר !!) שופכים את המים הרותחים ומצננים מיד במים קרים.

 

אופציונלי לחרוצים: מכינים בקערה עלי סלרי קצוצים, שיני שום חתוך לחתיכות, ומערבבים, ואז מכניסים קצת מהתערובת לכל חציל בחריץ שעשינו בו, מכניסים ולוחצים פנימה כדי שהתערובת לא תצא (קצצתי במג'ימיקס +להב מתכת)

קולפים את הסלק ופורסים לפרוסות, מבשלים במים מומלחים, (כ 10 דקות מהרתיחה) אפשר להוסיף כמה עלי וגבעולי סלרי לטעם.

 

כשהסלק מבושל (לא יותר מדי),מוציאים מהמים, ולמים – מוסיפים חומץ הדרים ביחס של 1:1, מוסיפים 3-2 כפות סוכר (לפי הטעם *הוספתי כף ורבע וזה מספיק!).

מכניסים את החצילים לתוך צנצנת שורות שורות ושמים ביניהם את הסלק והסלרי (וחתיכות פלפל חריף לאוהבי החריף), שופכים על הכל את תערובת הנוזלים עד לכיסוי ומכסים הכל בעלי סלרי.

 

לסגור את הצנצנת (אפשר הרמטי) ולאחר 3-2 ימים זה מוכן לאכילה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת