77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

פסטה ביתית טריה

21/06/2016

בימים החמים האלה, אין כמו להכין אוכל קל ומהיר הכנה. תנסו להכין פסטה בבית.

ההבדל בין פסטה ביתית לפסטה קנויה, הוא גדול, גם בטעם וגם במרקם, נכון שזה קצת עבודה, אבל שווה כל רגע. 

כמה הערות מקדימות:

1.     את המכונה צריך לקמח כל הזמן, כדי להקל על הרידוד

2.    לפני שאתם מכינים את הפסטה תוודאו שיש לכם משטח עבודה מספיק גדול, כדי שאפשר לרדד את הבצק וגם קחו בחשבון שהמשטח מתלכלך        מאוד מכמות הקמח שנצטרך במהלך הרידוד

3.    למי שאין מכונה, יכול לרדד את הבצק במערוך על משטח מקומח לעלה דק, לקפל ולחתוך לרצועות 

4.    אפשר גם להקפיא את הפסטה, אחרי שמרדדים לעובי שרוצים, מקמחים ומקפיאים 

5.    אפשר להכין מקמח רגיל, אפשר מקמח מלא, אני הכנתי מקמח רגיל

6.    להתחיל לרדד את הבצק ממספר 0 ולהמשיך עד לעובי שרוצים, אני רידדתי עד מס' 7 כולל

מצרכים:

  1. 300 גרם קמח מנופה
  2. 3 ביצים בגודל מדיום
  3. 1/2 כפית מלח
  4. מעט שמן זית

הכנה:

  1. להכניס את כל החומרים למיקסר או למעבד מזון וללוש לבצק אחיד, מעט קשה
  2. לכסות מיד במגבת מטבח
  3. לחתוך בסכין חתיכה מהבצק, לשטח עם הידיים למלבן ולהעביר במכונה. 
  4. אחרי שסיימנו את כל המספרים, להעביר למצב שחותך פסים
  5. להרתיח מים בסיר גדול (1 ליטר על כל 100 גר' פסטה), להוסיף מלח וכשרותח להוסיף את הפסטה.
  6. פסטה טריה מתבשלת תוך 3 דקות מקסימום, אין צורך ביותר. לסנן, להוסיף רוטב ולהגיש
  7. אתם יכולים לבחור רוטב לבן, או אדום
  8. אנחנו הלכנו על אדום, טיגנו בצל, הוספנו רסק בישלנו מעט עם מי הפסטה וחיברנו לפסטה
  9. לפזר למעלה הרבה פרמזן ובתיאבון ותהנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת