00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הכל אודות מקררים קטנים

מקררי לנדרס לבית ולמשרד

האם לשמור את היין במקרר יינות או בארון?

השקעתם באוסף בקבוקים לתפארת או קיבלתם בקבוקי יין יקרים במתנה לכבוד אירוע חשוב וכעת אתם מעוניינים לשמור אותם תוך הקפדה על התנאים המתאימים ביותר עבור המשקה הרגיש הזה. בשלב הזה מתעוררת בדרך כלל השאלה המתבקשת: מה הם התנאים האופטימאליים לשימור היין, הדרושים כדי למנוע את הקלקול שלו?

לפני שנפתח בדברים חשוב מאוד להסביר כי את רוב היינות כלל לא מומלץ לשמור לטווח ארוך כשלמשל את רוב היינות הלבנים מומלץ לשתות בטווח של שנתיים מהייצור. בדיוק באותו האופן, את רוב היינות האדומים מומלץ לשתות עד ארבע שנים מהייצור. לאחר פתיחת הבקבוק, יש למהר ולסיים את היין תוך יום או יומיים לכל היותר. גם במהלך השנים האלו, ישנו סיכוי לקלקול של היין כתוצאה מאחסון הבקבוק בתנאים לא נכונים ולא מתאימים.

האם לשמור את היין במקרר יינות או בארון?

מה הם התנאים האידיאליים עבור בקבוקי היין שלנו?

ישנם כמה כללים יסודיים ובסיסיים בכל הקשור לאחסון ושימור של בקבוקי יין, כשבראש ובראשונה מדובר בטמפרטורה יציבה באזור ה- 15 מעלות צלזיוס. טמפרטורה נמוכה מדי או גבוהה מדי תגרום לפגיעה באיכות היין עד כדי קלקול שלו והפיכתו לחומץ. זוהי הסיבה בגינה נהוג לשמור יינות במרתפים הממוקמים מתחת לאדמה, המאופיינים בטמפרטורה נמוכה. זוהי גם הסיבה בגינה לא מומלץ לאחסן את בקבוקי היין היקרים לליבכם במקרר הביתי שבו הטמפרטורה עומדת על ארבע מעלות צלזיוס בלבד. בהקשר זה יש לציין כי במקרר הביתי הטמפרטורה לא יציבה כלל וכלל ומשתנה כל אימת שדלת המקרר נפתחת ואוויר בטמפרטורת החדר חודר לחלל הקירור.

בנוסף לכך, חשוב לספק לבקבוקי היין תנאים נאותים מבחינת אחוזי הלחות. פקק השעם יישמר בצורה הטובה ביותר אם נספק לו 60-70 אחוזי לחות כשגם כאן, חשוב לתת את הדעת לנושא היציבות. שינויים חדים ותנודות ברמות הלחות יזיקו לאיכות היין. פקק שעם שיתייבש עשוי להתפורר או להתכווץ ובעקבות זאת ישנו סיכוי שאוויר יחדור לבקבוק ויחמצן את היין.

כמו כן התנאים האופטימאליים לאחסון בקבוקי יין כוללים סביבה אפלה ללא חשיפה לשמש ישירה. קרינת השמש תגרום לקלקול מהיר של היין ועל כך יכולים להעיד כל אלו ששמרו את בקבוקי היין במטבח שטוף השמש שלהם, רק כדי לגלות ביום שמחתם שהיינות החמיצו. מעבר לכל זה חשוב למנוע מהבקבוק לזוז או לרעוד במשך תקופת האחסון וכן יש לשמור אותו במצב מאוזן.

אם לא בורכתם במרתף יינות ואין לכם רצון להפקיד את הבקבוקים שלכם בחנויות היין המתמחות המפעילות "כספות יין", עומדות לכם שתי אפשרויות בלבד: רכישה של מקרר יין איכותי או אחסון הבקבוקים בארון.

כספות יין - לנדרס מקררי יינות

מה הם היתרונות והחסרונות של אחסון בקבוקי יין בארון הבגדים?

היתרון המרכזי והמשמעותי ביותר של אחסון בקבוקי יין בארון הבגדים בא לידי ביטוי בכך שמדובר בפתרון הזול והחסכוני ביותר. בנוסף לכך, בניגוד לאחסון של בקבוקי יין במקרר יינות ביתי התופס מקום בדירה, ארון הבגדים בלאו הכי ממוקם בחדר השינה או בחדר הארונות לצורך העניין ולכן אין צורך לפנות מקום מיוחד לטובת אחסון הבקבוקים.

בנוסף לכך, אחסון הבקבוקים בארון עדיף על פני אחסון הבקבוקים במקרר הביתי שכן הטמפרטורה השוררת בארון מתאימה יותר לאחסון יינות ובנוסף לכך, כמות הרעידות והזעזועים בארון פחותה מכמות הרעידות והזעזועים במקרר הביתי.     

החיסרון המשמעותי של אחסון בקבוקי יין בארון מתבטא בכך שלא ניתן לבקר את רמת הלחות והטמפרטורה ולא ניתן לשלוט במדדים הכל כך חשובים האלו. כמו כן לא אחת בקבוקי יין שאוחסנו בארון הבגדים נשברים ומכתימים את הבגדים וכמובן שככול שהאוסף גדול יותר, כך מידת הסרבול גבוהה יותר. בהקשר לטמפרטורה חשוב להבין כי אין זה מן ההכרח שדווקא בארון תשרור הטמפרטורה המתאימה ביותר בבית. נקודה זו רלוונטית בעיקר לארונות הממוקמים בסמוך למזגן או לתנור החימום.

מה הם היתרונות והחסרונות של אחסון בקבוקי יין במקרר יינות ביתי?

היתרונות של אחסון בקבוקי יין במקרר יינות ביתי רבים ומגוונים כשבין היתר מדובר בעובדה שבעזרת מקרר יינות ביתי ניתן לשלוט באופן אבסולוטי בטמפרטורת הקירור ובשיעור הלחות. למעשה ישנם מקררי יין ביתיים המאפשרים ליצור מספר אזורי קירור נפרדים כשבכול אחד מהם שוררים תנאים שונים. מקררים אלו מאפשרים לקרר סוגים שונים של יינות, הזקוקים לתנאים שונים.

בנוסף לכך, המקררים הביתיים המודרניים מאופיינים בעיצוב מרשים ביותר ויכולים להוות תוספת עיצובית מוצלחת מאוד לסלון הביתי או לחדר העבודה, חדר השינה או המטבח. זאת כמובן כל עוד מדובר באזור שלא חשוף לקרינת השמש (ישנם מקררים מסוימים שניתן למקם גם באזורים החשופים לקרינת השמש, המצוידים במסנני קרינה איכותיים אך באופן עקרוני מומלץ להימנע מכך).

יתרון נוסף העומד לצדם של מקררי היין בא לידי ביטוי בהתייחסות לאוסף הבקבוקים. האספנים החובבים יוכלו לספר לכם שברגע שבו רוכשים את המקרר הראשון, צריך לקחת בחשבון שהאוסף צפוי לגדול ולהתפתח במהירות. זוהי הסיבה לכך שמומלץ תמיד לרכוש מקרר המתאים לאחסון של בקבוקים רבים יותר מאלו הנמצאים ברשות האספן בזמן הרכישה. במילים אחרות המקרר לא רק מספק לבקבוקי היין את התנאים האופטימאליים עבורם וממזער את הסיכוי לקלקול של היינות, אלא גם מעניק לבקבוקים את הכבוד הראוי להם.

החיסרון המשמעותי ביותר של מקרר היין הוא כמובן העלות שלו, אך החדשות הטובות הן שבשנים האחרונות חלו תמורות רבות בתחום מקררי היין וכתוצאה מכך כיום ניתן לרכוש מקררים איכותיים ביותר במחירים נמוכים מאוד. כמו כן מקרר היינות הביתי מחייב את הבעלים שלו לפנות לו מקום בדירה, כך שלא מדובר בפתרון האידיאלי עבור אלו המתגוררים בדירות קטנות במיוחד. מקווים שעזרנו לכם בהחלטה, בהצלחה ולחיים!

מאמרים מומלצים נוספים:

תגיות: מקרר יינותמקרר למסעדהמקרר ויטרינהמקרר עוגותמקרר תצוגה לעוגותמקרר תצוגה דלפקימקרר יין ביתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dan1125 אלא אם צויין אחרת