88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פוקאצ'ה בעשבי תיבול

20/06/2016
פוקאצ'ה בעשבי תיבול

 

 פוקאצ'ה  (של מסעדות), בעשבי תיבול

כדי להגיע לתוצאה המבוקשת, יש להיצמד להוראות המתכון, להתפיח , לעבד בכל פעם, 

לתת לבצק לנוח, לא להטריד אותו יותר או פחות מהדרוש,

ואז תקבלו  פוקצ'ה ריחנית מעשבי התיבול, פריכה מבחוץ, רכה מבפנים, וכל ביס ...יאמי...

 

 

קרדיט: שף רונן סבאח

מצרכים:

לשתי פוקצ'ות בתבנית  חד פעמית בינונית ,

1 ק"ג קמח רגיל,

600 מ"ל  מים מנרליים, קרים מאוד,

 30 גר' שמרים טריים,

 30 מ"ל שמן זית משבח,

20 גר' מלח דק.

אופן הכנה:

בקערת  המיקסר עם וו לישה, שמים את כל המצרכים מלבד המלח. לשים לקבלת בצק אחיד כ- 12 דקות ,

לקראת שתי דקות אחרונות מוסיפים את המלח.

מוציאים את הבצק ומכדררים לכדור ,

 מניחים בקערה משומנת את כדור הבצק, מגלגלים אותו באופן שכולו יהיה מרוח קלות בשמן, שלא יתיבש,

מכסים בשקית ניילון (לא לסגור עם ניילון נצמד),  ומתפיחים  1/2 שעה בטמפרטורת החדר,

 מוציאים לאחר חצי שעה את הבצק מהקערה, ומקפלים אותו מכל הכיוונים פנימה, להוצאת האוויר,

מסיימים שוב ביצירת כדור בצק, מכסים בניילון, ומתפיחים 8 שעות מכוסה במקרר. תפיחה ארוכה ואיטית תיטיב עימו.

מוציאים לאחר שמונה שעות ומקפלים שוב,  להוצאת האוויר.

יוצרים כדור מעבירים לקערה ומכסים,  למנוחה  ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.

כעבור שעה, מחלקים את הבצק ל- 2,

 מרדדים כל חלק לעובי 1 ס"מ,

יוצרים שקעים בבצק, עם קצות האצבעות,  (מבלי לחורר אותו עד למטה), ומורחים שמן זית,

משלב זה ניתן להוסיף כל תוספת שרוצים. 

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים  כ- 18 דקות עד הזהבה מלמעלה , לבדוק שמוזהב גם מלמטה,

*בתמונות למעלה הכנתי את הפוקצ'ה עם עשבי תיבול

 מצרכים:

חופן טימין,

חופן עלי רוזמרין,

 חופן פטרוזיליה קצוצה,

חופן בזיליקום,

 2 שיני שום כתושות, או קצוצות,

 מלח גס,

פילפל שחור גרוס,

 שמן זית.

מערבבים יחד את כל עשבי התיבול ,

מורחים עם היד את פני  הבצק באופן אחיד, אופים כ- 18- 20 דקות,
פוקאצ'ה ירקות:

טפנד זיתים,

6 עגבניות שרי חצויות,

 1/2 בצל סגול פרוס,

 פילפל אדום / צהוב קלוי,

 פטריות פורטבלו,

פילפל חריף (למי שאוהב),

 חצילים קלויים, 

גבינת מוצרלה  (איכותית בלבד) מגוררת,  (אפשר גם ללא גבינה),

אורגנו טרי, או עלי בזיליקום טריים,

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות

מורחים את הבצק בטפנד זיתים,

מפזרים את הירקות על הפוקצ'ות, בצורה אחידה,

אופים כ- 20 דקות .

*ואם אתם מתעצלים להשקיע, ולא בא לכם להרשים אף אחד, פשוט מרחו על הבצק שמן זית,

 פזרו מלח גס,

 אפו ב- 220 מעלות עד שמזהיב,  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת