88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת רוגלך זעתר גבינות

09/06/2016
עוגת רוגלך זעתר גבינות

עוגת רוגלך זעתר גבינות

 

 

 

 

הרוגלך עומדים בתבנית  זה לצד זה מהחוץ פנימה, 

מסדרים עד שהתבנית מתמלאת. הכמות מדוייקת

קרדיט: המערוך המקפץ

 

 

 

 

חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)
בצק שמרים
500 גרם קמח רגיל
25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
50 גרם חמאה רכה
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
240 מ"ל חלב (1 כוס)
1 ביצה גודל L
1 כף סוכר
1 כפית מלח

מלית זעתר וגבינות
6 כפות שמן זית
6 כפות תערובת זעתר יבשה
300 גרם גבינה בולגרית 5% (לא בולגרית מעודנת כי יהיה קשה לפורר אותה)
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

ציפוי
ביצה
2 כפות תערובת זעתר יבשה

אופן הכנה
בצק שמרים
לנפות קמח לקערת המערבל,להוסיף פנימה שמרים
(אם אתם משתמשים בקוביית שמרים יש לפורר אותה לתוך הקמח)
להוסיף את כל החומרים מלבד המלח , לערבל במהירות בינונית כחמש דקות
להוסיף מלח ולהמשיך לערבל עוד כחמש דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש
להעביר את הבצק לקערה משומנת (בשמן זית או שמן רגיל) להפוך את הבצק כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי להכפלת נפח.

הרכבת העוגה

 

  1. למרוח חמאה על נייר אפייה ולרפד איתו את תבנית האפייה (אני קודם מועכת את הנייר כדי שיהיה גמיש ונוח לעבודה)
  2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים וליצור מהם כדורים
  3. כל כדור לרדד לעיגול גדול בקוטר 30 ס"מ
  4. למרוח את הכדור ב- 2 כפות שמן זית ולפזר מעל 2 כפות זעתר
  5. מעל הזעתר שפיזרנו יש לפורר 100 גרם גבינת בולגרית ו  50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  6. לחלק את העיגול לארבעה משולשים גדולים,כל משולש כזה לחלק לשלושה או ארבעה משולשים קטנים ולגלגל אותם לצורה של רוגלך.להניח את הרוגלך בתבנית בעמידה או שכיבה איך שתרצו.
    אם מניחים אותם עומדים נשענים אחד על השני יהיה יותר קל לתלוש אותם לאחר האפייה
    להמשיך להכין את שני כדורי הבצק הנותרים באותה הדרך
  7. לכסות את התבנית בניילון ולתת תפיחה של חצי שעה
  8. לחמם את התנור ל- 180 מעלות ולמרוח את העוגה בביצה.לפזר מעל זעתר ולהכניס לתנור לחצי שעה או יותר תלוי בתנור שלכם לקבלת צבע יפה ואפייה אחידה מבפנים ומבחוץ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת