33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

מתכון לכבוד חג השבועות – פשטידת גבינות ובטטה

 

מתכון לכבוד חג השבועות – פשטידת גבינות ובטטה

 

תוצאת תמונה עבור תמונות של פשטידת גבינה ובטטה

 

 

חומרים

כוס קמח לבן מנופה בנפת משי בד"צ העדה החרדית [עדיף לנפות עוד רבע כוס, במידה ויהיה צורך בעוד קמח].

שקית אבקת אפיה.

250 גר' גבינה לבנה 9%.

250 גרם גבינת שמנת.

250 גרם גבינה צפתית או בולגרית מגורדת במגרדת גסה [כל אחד לפי טעמו].

250 גרם גבינה צהובה מגורדת גס.

2 בטטות גדולות, מבושלות, מקולפות ומעוכות למחית.

4 בצים.

מלח, עבור הביצים והבטטה, אך לא לשכוח שיש גבינות מלוחות בתערובות.

שימו לב להכשרים של הגבינות, שיהיה כתוב על כולם בד"צ העדה החרדית ירושלים, כך תהיו בטוחים שאין שם חוח"ו חלב נוכרי.

 

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את הקמח ואבקת האפיה.

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות הרכות והמגורדות, הבטטה המבושלת ומעוכה, הביצים [יש לבדוק כל ביצה בכוס לפני הכנסה לקערה], קורט מלח.

לתוך תערובת הגבינות והבטטה, מבליעים בעדינות את הקמח, לאט, תוך כדי ערבוב – עד שכל התערובת מתאחדת ואין גושי קמח.

בתבנית חד פעמי מניחים נייר פרגמנט, ולתוכה שופכים את התערובת.

מכסים בנייר כסף.

אופים מכוסה בחום של 200 מעלות כ- 40 דק'. 

מסירים את נייר הכסף, ואם הפשטידה מוכנה, אופים כ- 5 דק' בתנור ללא כיסוי, להקרמה.

 

 

בתאבון וחג שבועות – שמח ומבורך!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת