88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחמניות מתקתקות

06/06/2016
לחמניות מתקתקות

לחמניות 

(הוכנו לסיום מגמה ים 2016)

 

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח רגיל,

1 ביצה שלמה,

 1/2 כוס שמן,

1 כף מלח,

 3/4 כוס סוכר, ( למתוק להוסיף עוד 1/4 כוס),

2 + 1/2 כוסות מים פושרים.

 1 שקית שימרית  /או 2 כפות שמרים יבשים,

אופן הכנה:

 בקערת מיקסר לערבב בוו לישה;

קמח + שימרית + סוכר + שמן + מים.

מתחילים ללוש מעט ומוסיפים ביצה, כאשר היא נטמעת בבצק מוסיפים כף מלח.

לשים 10 דקות במהירות איטית, מגרדים באמצע את תחתית הקערה והדפנות לעירבול של כל החומרים, וממשיכים ללוש, 

מכסים במגבת לחה או שקית ניילון, מתפיחים 1+1/2 שעות.

מסירים כיסוי ולשים שנית להוצאת אוויר,

.

מקמחים ידיים, ואת פני הבצק , תולשים חופן בצק בגודל כדור טניס לערך,

מרדדים אליפסה,  מגלגלים לצורת גליל ארוך,  ויוצרים קשר,

 או בכל צורה שרוצים, צמה,  או עגולות, 

מניחים בתבנית תנור מרופדת נייר אפיה,  במרווחים גדולים המאפשרים תפיחה חופשית,

מברישים בביצה טרופה ומפזרים ציפוי לפי בחירה:  שומשום, פרג, גרעיני חמניות, קצח, פישתן,,

מניחים לבצק לתפוח שנית למשך שעה לפחות, 

מחממים תנור ל- 190 מעלות מכניסים לתנור  ל- 20 דקות או עד שהלחמניות משחימות מעט .

 

*רוצים מתוק?

 מירחו לאחר אפיה תערובת מים + סוכר וניל

**רוצים יותר מתוק?

לפני האפיה מירחו 3 כפות חמאה רכה + 3 כפות דבש, ובסיום להדגשת המתוק, צפו שנית.

 

***עם הוצאת הלחמניות מהתנור, כסו במגבת מטבח לשמירת הרכות לזמן ארוך יותר.

 

 

 

 

 

הלחמניות יצאו רכות רכות,  ומתקתקות במידה ובטעם של עוד.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת