44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קובנה ממולאת בגבינה מלוחה

13/06/2016

מסירות נפש לפוסט הזה כמעט סיימתי לערוך אותו עשיתי שמירה ועוד מעט שבת כיביתי את המחשב וחשבתי להמשיך במוצש . נכנסתי ואין כלום כאילו לא ישבתי לערוך שעה וחצי. אבל אני לא מוותרת  כדי שתוכלו גם אתם לקבל וואוו על המאפה..ואם תיכנמנתם קובנה רגילה להכין לשבת בבוקר תוותרו ותכינו את זו  מדהימההה לחג

 

 

 

 

 

מה צריך:

1 קג קמח

120 גרם סוכר

20 גרם מלח

כף דבש

כף סילאן

50 גרם שמרים//2 כפות יבשים

2 וחצי כוסות מים (אולי קצת יותר לפי סוג הקמח)

למילוי:

1 חבילה עלי סלק

1 בצל קצוץ

250 גרם גבינה 5%

חבילת גבינת פטה/ כל גבינה מלוחה אחרת

3 שיני שום כתושות

מעט מלח, פלפל שחור

חמאה מומסת בערך100 גרם.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח המלח והסוכר להוסיף את הדבש והסילאן המים והשמרים וללוש בצק רך  לכסות ולהתפיח שעה.

למילוי:

לקצוץ את גבעולי הסלק (החלק הלבן) והבצל דק. לשים במחבת מעט שמן ולטגן כ10 דקות ביחד עם השוםלקצוץדק את החלק הירוק ולהוסיף למחבת לטגן עוד כ10 דקות. להוסיף מעט מלח ופלפל שחור לצנן.

 בקערה נפרדת לערבב את שני סוגי הגבינות.

לקרוץ כדורים בגודל שתבחרו רצוי עד 100 גרם לכדור. לכסות ולהתפיח כ10 דקות.

לרדד כל כדור דק למרוח בחמאה מומסת מעל למרוח גבינה ולפזר עלי סלק לגלגל לרולדה ואז לגלגל לשבלול.

למרוח את סיר הקובנה היטב בחמאה לפזר מעט קצח ושומשום בתחתית ובדפנות 

להניח שבלולים של הבצק אחד ליד השני ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח.

לכסות את הסיר לאפות 25 דקות ב180 מעלות להסיר את המכסה ולהמשיך לאפות עז השחמה בערך עוד כ8 דקות.

להגשה:

כ4 שעות לפני הסעודה להנית על תחתית כל שהיא על הפלטה ולכסות.

תהנו  חברים

שלכם מכל ה  טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת