33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

מתכון לכבוד ערב שבת - חמין בשרי, קל להכנה!

 

חמין בשרי, קל להכנה!

 

 

תוצאת תמונה עבור תמונות של חמין

 

 

חומרים

חצי כוס חיטה, מבורר היטב ושטוף.

חצי כוס שעועית לוביה לבנה, לפני ההשריה לברור היטב [להשרות חצי שעה במים, אין צורך בלילה שלם, כי זו שעועית רכה יותר].

תפוחי אדמה בנוניים כמספר הסועדים.

בצים קשות ומקולפות כמספר הסועדים [להכין מראש, פותר את הבעיה מביצה מקולקלת וכן אין צורך לקלף לפני הסעודה].

בצל קצוץ גס.

בטטות (בינוני או קטן) כמספר הסועדים.

גרונות הודו כמספר הסועדים.

שמן.

 

תבלינים

פלפל שחור

פפריקה אדומה מתוקה

כורכום

אבקת שום

מלח

 

אופן ההכנה

בסיר רחב ועמוק מטגנים את הגרונות מכל הצדדים עם שמן (כמות השמן תלויה בכמות הגרונות, אין צורך בהרבה).

מוספים את הבצל הקצוץ ומערבבים.

מוסיפים את שעועית הלוביה (מסונן מהמים), החיטה, תפוחי האדמה, הבטטות והבצים הקשות המקולפות.

מתבלנים בכל התבלינים שברשימה למעלה, כל אחד על פי טעמו. לא להגזים באבקת השום.

להוסיף מים, מעל גובה המרכיבים ולהביא לרתיחה.

לבשל כחצי שעה כדי שהחיטה תספוג את הנוזלים, להוסיף מים שיספיקו לכל הלילה.

לפני ההנחה על הפלטה, להביא לרתיחה טובה, לתקן טעמים ולודא שלא חסר מים.

בשבת בבוקר מחכה לכם חמין טעים טעים!

 

 

ואחרי ההכנות לשבת... יש תיאבון ללימוד היומי...

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת