1111
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קובה פטטה מהמטבח העירקי

17/06/2016

אני זוכרת את מוכרת הקובה בשוק כשהייתי הולכת עם אימי ז''ל לקניות,

אישה מבוגרת עומדת עם עגלה ובתוכה מגוון של קובות ,קובה אורז ,קובה סולת

עגולה גדולה שהייתי לוקחת בתוך פיתה עם עמבה ועגבניה ,וגם קובה בטטה

טעימה להפליא אוורירית ונהדרת ,הכנתי לפי מתכון של חברתי הטובה ויצאה קובה

בטעם משגע ובמרקם קליל ואוורירי ,ממליצה מאוד

מצרכים לבצק :

6 תפוחי אדמה

1/2 כוס קמח תפוח אדמה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית שטוחה כורכום

מצרכים למילוי:

500 גרם בשר בקר טחון

2 בצלים גדולים קצוצים

1 כפית בהרט

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

חופן צימוקים (לא חובה)

מעט פטרוזיליה קצוצה

שמן לטיגון עמוק

1 ביצה

מעט קמח לבן /קמח מצה

אופן הכנה:

לבשל את תפוחי האדמה עד שמתרככים לסנן היטב ולקרר ,למעוך לפירה חלק ,

להוסיף קמח תפוח אדמה ,כורכום ,מלח ללוש לבצק חלק ונעים .

הכנת המילוי :

לקצוץ את הבצלים לטגן במעט שמן עד להזהבה ,להוסיף את הבשר לטגן היטב עד שמשנה

את צבעו ,לתבל מלח ,פלפל שחור ,בהרט ,להמשיך לטגן עד לאידוי הנוזלים ,להסיר מהלהבה ,

להוסיף צימוקים ופטרוזיליה לערבב לקרר היטב

הכנת הקובה :

להניח צלחת עם ביצה טרופה ,צלחת שנייה עם קמח

לקחת כדור בצק לשטח על כף היד למלא בנדיבות במילוי ,לסגור את הקובה לכדור שטוח

להניח בצד להמשיך ככה עם יתרת הבצק והמילוי

לחמם שמן בנדיבות במחבת ,לטבול כל קובה בקמח ולאחר מכן בביצה טרופה לטגן עד להזהבה

משני הצדדים להוציא לנייר סופג .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת