00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פוטטוס ושוקיים בתנור

את המתכון הזה ראיתי בפעם הראשונה אצל אבי ברקו https://www.facebook.com/profile.php?id=100002261597371 לפני שנה בערך, חבר לפייסבוק שהוא מומחה גדול לבשר, אבל אני דוקא אוהבת את המתכונים הביתיים שהוא מכין לבני ביתו ומשתף בנדיבות עם חבריו, וכך כשבני ומשפחתו חזרו לארץ לפני שנה לאחר שהותם הארוכה בנכר, החלטתי להכין את המתכון הזה שלו, כי עדיין לא ידעתי מה נכדי אוהבים לאכול ומה לא, והיה לי ברור שתפוחי אדמה ועוף הם בטוח אוכלים. כולם אהבו מאד את התוצאה הסופית ומה שיצא, וכך קרא שבפסח האחרון בחג השני כשארחתי את משפחתי והייתי צריכה לספק ארוחה לקבוצה גדולה של אנשים וביניהם גם 5 ילדים היה ברור שאחת המנות הולכת להיות העוף ותפוחי האדמה של אבי, וכך הכנתי 2 תבניות תנור גדולות גדושות בכל הטוב הזה, והספקתי לצלם את כל דרך ההכנה, אבל בשניה שהתבניות יצאו מהתנור העוזרות הנאמנות שלי לקחו אותן ישירות לשולחן הארוחה ושם, כמו שידעתי מראש, היתה להן הצלחה גדולה מאד, הילדים השתגעו על הבשר הטעים ובמיוחד על תפוחי האדמה וכך גם המבוגרים, ואני לא הספקתי לצלם את האחרי. מכיוון שגם בפעם הראשונה לא צילמתי בכלל, החלטתי שאני חייבת לחזור על המתכון רק לכבודכם, אז בשבת לאחר הפסח הכנתי תבנית נוספת הפעם רק לנו, ונהננו ממנה יומיים, מסתבר שזה עובר גם חימום בכלל לא רע. ממליצה לכם בחום להכין ולהנות, לא תתחרטו.

מתחילים יום קודם  בחצי בישול של תפוחי האדמה בקליפתם, לא יכולה לכתוב לכם כמות מדויקת, אבל הכנתי בסיר הכי רחב ועמוק שיש לי, סיר של 7-8 ליטר. הכמות הזו היא ל-2 תבניות גדולות של התנור. מכניסים את תפוחי האדמה למקרר ללילה.

מערבבים היטב את כל חומרי ההשריה, מכניסים לתוכם את השוקיים ומערבבים היטב, עד שהן מכוסות במישרה. מכסים את הקערה ושולחים גם אותה למנוחת לילה במקרר.

מצפים את תבנית התנור בנייר כסף ועליו פורסים נייר אפיה (אל תוותרו על נייר הכסף, כך יהיו לכם בסוף תבניות קלות לניקוי). חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות, מוסיפים להם בצלים אדומים ולבנים חתוכים לרבעים, וראש שום גדול חתוך לשניים, מערבבים עם מישרה כמו שהכנו יום קודם לבשר ומסדרים על תבניות האפיה, רצוי בשכבה אחת. משאירים מקום בקדמת התבניות לבשר.?

 

מוסיפים את הבשר לתבנית שמים למעלה את השום החצוי ושולחים הכל לתנור שחומם לחום בינוני של 180 מעלות ושולחים לאפיה של שעה בערך, או עד שהעוף ותפוחי האדמה שחומים ומוכנים.

והתבנית (הפעם כבר שבוע אחרי) בצאתה מהתנור, תפוחי אדמה ועוף שחומים וטעימים פחד.

פוטטוס ושוקיים בתנור

המצרכים:
שקית גדולה של תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
3-4 בצלים קטנים אדומים ולבנים חתוכים לרבעים
1 ראש שום גדול חתוך לשניים (לא חובה אבל טעים למי שאוהב).
בערך 20 שוקי עוף

למישרה:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל (אפשר גם פטריות)
2 כפות קורנפלור
2 כפות מיונז
2 כפות מחוקות שום גבישי
1 כף פפריקה מתוקה (אם זה לא לילדים אפשרי חריפה)
1 כף חרדל
2 כפות קטשופ
מלח
פלפל שחור
1/4 כוס מים

ההכנה:
מתחילים בהכנה ערב קודם.
שמים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר גדול ורחב ממלאים מים וממליחים. מבשלים חצי בישול, כך שהם רק מתחילים להתרכך מעט אבל עדיין יש התנגדות. מרוקנים את המים, מקררים ושולחים למנוחת לילה למקרר.
מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה גדולה ועמוקה (שימו לב להערה בסוף), מכניסים לתוכה את השוקיים ומערבבים היטב כך שכל השוקיים מצופות היטב במישרה. מכסים בניילון ניצמד ושולחים גם אותם למנוחת לילה במקרר.

ביום הארוחה, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מצפים 2 תבניות תנור גדולות בנייר כסף ׁועליו נייר אפיה.
מכינים שוב מישרה בקערה גדולה ועמוקה (ראו הערה בסוף), חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות וגסות ושמים בקערה, מוסיפים גם את הבצלים החתוכים לרבעים (המלצה שלי תכינו הרבה בצלים הם יוצאים טעימים בטירוף ואחר כך רבים עליהם). ואת ראש השום החתוך. מערבבים הכל יחד בזהירות כדי לא לשבור את תפוחי האדמה, עד שהכל מצופה היטב במישרה.
מסדרים בתבניות, רצוי בשכבה אחת, ומשאירים בכל תבנית מקום קדימה לעוף. 
מוציאים את העוף ששרה כל הלילה במקרר ומחלקים אותו בין התבניות.
שולחים לתנור לאפיה של שעה בערך, או עד שהעוף ותפוחי האדמה שחומים מאד.

הערה:
בפעמים שהכנתי 2 תבניות תנור גדולות עם הרבה תפוחי אדמה והרבה שוקי עוף הכנתי את המישרה בכמות כפולה, פעם אחת ערב קודם לשוקיים שהלכו למקרר למנוחה, ולמחרת עבור תפוחי האדמה.
בפעמים שהכנתי את המנה ליומיים בתבנית אחת לי ולבעלי חילקתי את המישרה לשניים, בחצי אחד השרתי את העוף ואת המחצית השניה שמרתי במקרר ולמחרת ערבבתי בה את תפוחי האדמה והבצלים.

בתאבון

והמנה שלי


 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

תגובות אחרונות
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת