1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת שיש עשירה

23/05/2016

עוגות שיש אהובות עלי מאוד הן רכות קלות להכנה ,אווריריות

והכי כייף לאכול פרוסה מעוגת שיש בבוקר עם הקפה ,יש לי את המתכון שלי

שמלווה אותי שנים ואני לא מחליפה אותו גם לא בניי ביתי ,ולכל אירוע שאני מוזמנת

לא מוותרים ומבקשים את העוגה .

בצילום המתכון הזה נתקלתי באחת הקבוצות ומיד מצא חן בעיני והחלטתי להכין ,

התברר שהמתכון הוא של אמא ז''ל של פנינה טלמור המקסימה ,אפיתי את העוגה

מספר רב של פעמים ,מיד בפעם הראשונה אהבתי את חתיכות השוקולד בעוגה ,אבל העוגה הייתה מעט יבשה

החלטתי להוסיף 1/2 כוס מיץ תפוזים לתערובת החלמונים והתוצאה נהדרת עוגה אוורירית ,רכה ,

לא יבשה וטעימה מאוד ממליצה ,אז ברשותה של פנינה משתפת במתכון כמו שאני הכנתי ,

מצרכים:

לשוקולד מבושל:

3 כפות קקאו

3 כפות סוכר

4-5 כפות מים

1/3 חבילה מרגרינה (מחמאה)

לבשל את כל המצרכים מלבד המרגרינה עד להמסה להסיר מהאש

להוסיף את המרגרינה לערבב עד לקבלת קרם אחיד להניח בצד להתקרר

עוגה:

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

4 כפות שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

11/2  כוסות קמח תופח /קמח רגיל+כף אבקת אפייה

100 גרם צימוקים

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנת העוגה :

בקערה קטנה לערבב קמח תופח +100 גרם צימוקים +100 גרם שוקולד קצוץ

להפריד ביצים ,בקערת החלמונים להוסיף 4 כפות שמן +12 כוס מיץ תפוזים לערבב

היטב לתערובת אחידה

בקערת המיקסר להקציף חלבונים עם 1 כוס סוכר ושקית סוכר וניל לקצף יציב ,

להוסיף את תערובת החלמונים לקפל בזהירות ,

להוסיף את תערובת הקמח בפעמיים תוך תנועות קיפול עד למרקם חלק ,

לשפוך למעלה את קרם השוקולד לקפל מעט שיישארו פסים של קרם שוקולד

לשמן תבנית עגולה קוטר 26 לצקת את התערובת ,

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ35-40 דקות ,

זהירות לא ליבש

במקור העוגה ללא מיץ תפוזים אני מוסיפה מתקבל מרקם עסיסי מאוד .

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת