88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

אלומה - מסעדה אירופאית בשרית כשרה שנפתחה בירושלים

הוזמנתי לערב עיתונאים ובלוגרים במסעדת השף הבשרית הכשרה החדשה אלומה  שנפתחה במלון קראון פלאזה ירושלים.

התארחנו בחדר VIP מהודר, מעוטר בציורי קיר, עם 16 מקומות ישיבה הכולל ציוד טכנולוגי מתקדם לקיום אירועים באווירה פרטית ואלגנטית. 

בתחילת חודש אפריל שנה זוף נפתחה מסעדה חדשה בירושלים במלון קראון פלאזה.

בראש המערך הקולינארי עומד השף מיכאל כץ, שחזר לנוף ילדותו עם מסעדת 'אלומה' החדשה.

שף כץ בנה ל'אלומה' תפריט המבוסס על מנות מהמטבח האירופאי הקלאסי, הידוע בטכניקות הבישול ומרכיבים הטובים והאיכותיים ביותר, עם נגיעות מהמטבח הישראלי.

שף מיכאל כץ מוכר ומוערך בענף הקולינאריה בארץ ובעולם, רכש את הכשרתו במסעדות 2 ו-3 כוכבי מישלן בבלגיה, לימד במשך שלוש שנים בבית הספר היוקרתי לבישול 'קורדון בלו' בלונדון, היה לשף הראשי של המסעדות מקבוצת 'אדום' בירושלים, ולשף הראשי של 'טרטוריה חבה', המוכרת בשוק מחנה יהודה בירושלים.

תחת ידיו של השף כץ חונכו שפים רבים ומפורסמים בארץ וביניהם השף אסף גרניט, תומר בלס ורון ביאלה.

הערב הוקדש להיכרות עם השף, לטעימת מנות התפריט ולהתרשמות מהמסעדה, מהיפות והמושקעות שנראו בירושלים. השף היה כמעט לאורך כל הערב במטבח ויצא אלינו לקראת סיום הארוחה.

הוגשו לנו מנות מצויינות, האירוח היה נדיב, הצוות מקסים, יעיל וקשוב.

מסעדה אלגנטית, נותנת תחושה של חזרה בזמן לאירופה הקלאסית

מוזמנים להכנס לאתר של המסעדה.

מבצע בצהרים: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח: 110 ש"ח.

אז מה הוגש לנו: 

מנות הפתיחה שמוגשות לשולחן ללא תוספת תשלום: 

לחם הבית: לחם מחמצת הנאפה במיוחד עבור אלומה

ממרחים: חגיגה של צבעים:

קרם חצילים - חצילים שרופים, טיבול עדין, שמן זית ולימון, מצויין

ממרח סלק מבושל עם שום, לימון, מלח פלפל וכמון

פסטו פטרוזיליה עם שמן קנולה, שום צנוברים, אגוזי פקאן מלח ופלפל, אריסה, פלפלים 

אריסה - פלפלים קלויים, פלפל חריף, שמן קנולה, שום, טבסקו

טעים לערבב את כל הרטבים ולאכול בביס אחד עם נתח פורל עסיסי

ראשונות:

סלט סביח חם חציל קלוי, גרגירי חומוס, אריסה, עגבניות, טחינה וביצה עלומה פריכה (38 ₪)

פורל כבוש בסגנון גראבלקס, סלק וקרם חזרת עדינה (42 ₪)

טונה אדומה בציפוי פריך, סלט עדין של מלפפון וטפיוקה. בצד הוגש רוטב סויה- ג'ינג'ר, פלפל חריף, גמבה, וקציפת ווסאבי- מיונז, ווסאבי וחזרת טרייה (46 ₪)

קרפצ'יו בקר בשמנים ארומטים, סלט שומר ופטרוזיליה פריכה (43 ₪)

סביצ'ה היום – מוסר ים, אבטיח, גמבה, פלפל חריף, ג'ינג'ר, לימון, שמן זית ועשבי טיבול (42 ₪)

סרדינים בכבישה חמה, בשמן, שום קונפי ואריסה עדינה (38 ₪) - מנה שלא התחברתי אליה

סלט עלים עם אגסים ופיצוחים ביין, סלט טעים ומיוחד מלא בטעמים

סלמון במעטפת בצק סיגרים ובצלי שאלוט,פטריות שמפיניון ורוטב יין אדום 

מנת מחווה לשף אטיליו באסו (98 ₪)

אנטריקוט בגריל בליווי רוטב הולנדייז על בסיס שום קונפי ועשבי תיבול וקרוקטים תפוחי אדמה(138 ₪)

טבעות פילה בקר, רוטב בצל שאלוט ויין אדום, ותפוח אדמה ננסי (148 ₪)

מסעדה אלגנטית, נותנת תחושה של חזרה בזמן לאירופה הקלאסית
קינוחים: 

הכרנו גם את הקונדיטורית המדהימה, אוראל משה.   קישור לדף העסקי שלה

ילדה מתוקה בת 22 מפוצצת כשרון, היא רצתה לפתח קינוחים טעימים עבור אמא שלה שסובלת מרגישות לגלוטן והצליח לה מאוד. את כל הקינוחים שהוגשו לנו, היא מכינה לבד.

כל הקינוחים פרווה, ללא שמנת צמחית וללא מרגרינה

    טפיוקה בקרם מנגו, מרקחת פירות יער, פיסטוקים מקורמלים וקציפת משמש (36 ₪)

״קרפ מדלן״ -  קרפים במילוי קרם וניל וקליפות תפוזים, רוטב תפוזים מבושם (42 ₪)

              מוס שוקולד ואספרסו מוגש עם קראמבל קקאו, קונפיטורת פירות יער וסורבה שוקולד (36 ₪)

אגס מבושל ביין וסירופ פטל אדום עם קרם שקדים מקורמל (38 ₪)

 קרם ברולה קוקוס ודובדבני אמארנה (32 ₪)

 

פבלובה, קערת מרנג, קרם לימון, פירות יער וברס. לצלול לתוך הקרם ולהנות (42 ₪)

 

אלומה ALUMA – העלייה 1, מלון קראון פלאזה, ירושלים

ראשון-חמישי: 12:00-אחרון הלקוחות, שישי: 11:00- שעתיים לפני כניסת שבת, מוצ"ש: שעה אחרי צאת השבת- אחרון הלקוחות.
כ-180 מקומות ישיבה, חדר VIP. אירועים עד 70 איש
טל' 02-6437555
כשרות מהודרת - רבנות ירושלים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת