88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פוקאצ'ה

18/05/2016
פוקאצ'ה

פוקאצ'ה

 

 

 

זלפו שמן זית, פזרו מלח גס , זעתר, זרעי פישתן, שומשום, עלי רוזמרין -

מה שאתם אוהבים...

הבצק של המאפה הזה הוא משהו בין פרינה, ספינז' ופוקאצ'ה,

 וממש לא משנה, מה שם תקראו לו, כאשר הובא את שולחן פיקניק עצמאות האחרון,

חמים ורך, וזרוע בזרעי פישתן ו/או שומשום, נחטף חיש מהר,

איך אומרים, כמו לחמניות חמות, אז קבלו מתכון קלי קלות,

ואחר כך עשו הרבה התעמלות...בשביל המצפון והבריאות...

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח פוקאצ'ה /או רגיל רב תכליתי,

3 כוסות מים פושרים,

קוביית שמרים טריים,

מנפים את הקמח לקערת לישה עמוקה,

יוצרים גומה בקמח ומפוררים לתוכה את השמרים, יוצקים את המים, לאט,

מעבדים לעיסה מאוד דביקה ונוזלית, מכסים בניילון (לא צמוד), ומתפיחים כשעה),

 מוסיפים  1 כף מלח , מעבדים שוב את הבצק ומתפיחים פעם שניה.

מכינים תבנית תנור עם שוליים גבוהים מעט,  מרפדים בנייר אפיה,

יוצקים את הבצק תוך כדי השטחתו בכל התבנית,

תוך כדי יצירת גומות עם קצות האצבעות,

 נותנים לו מנוחה 15 -10  דקות,

ושוב משטחים באותו אופן  גומות גומות, בקצות אצבעות טבולות בשמן זית,

עד שכל התבנית מלאה בבצק,

מתפיחים פעם אחרונה, מכוסה בנייר אפיה, ומעליו מגבת מטבח כ- 30 דקות עד שעה.

לפני האפיה:

*מפזרים מעל מלח גס,

 **זורים מעל הכל זרעי פישתן, שומשום, קצח, רוזמרין או זעתר, מה שאוהבים.

הכמות מספיקה לשתי תבניות בינוניות ,

 יש תערובת זריה מוכנה, בחנויות  מתמחות,

אישית אני מעדיפה לבחור בעצמי מה לשים מעל.

חשוב להשתמש בנייר אפיה,  אחרת הבצק נוטה להידבק לתבנית.

אופים ב- 170 מעלות עד שזהוב בהיר,

חותכים לרצועות מלבניות, או משולשים  ומגישים חמים.

 

וצובטים בחיבה...

 

בגלל הרכות הזאת...

 

 

 

פוקאצ'ה עם תוספות:

לחתוך ירקות כמו

 עגבניות שרי  חצויות,

 בצל פרוס דק,

רצועות פלפל אדום,

לערבב בקערית עם מעט שמן זית + מלח ים  + פלפל שחור גרוס, לערבב לכסות ולהניח במקרר עד האפיה,

 לאחר התפחה אחרונה של הבצק  בתבנית, לסדר את הירקות מעל,

 לפזר שומשום מלא ושומשום שחור, 

מעל הכל לזרות מעט מלח גס, ולאפות עד שהבצק זהוב ותפוח .

להגיש חמים,

 

הנה כך:

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת