33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

ה' אייר תשע"ו – מתכון לכבוד ערב שבת – שניצל מיוחד במינו, וגם בריא – שבת שלום ומבורך!

שניצל מיוחד במינו וגם בריא   

חומרים

קילו חזה עוף, מוכן כבר - פרוס דק לשניצלים [תבקשו מהקצב].

שמן זית או קנולה

תבלינים

פפריקה אדומה מתוקה

כורכום

פלפל שחור

מלח

אבקת שום [לא לוותר! מוסיף המון טעם]

 

אופן ההכנה

לשטוף היטב את כל פרוסות חזה העוף ולהניח בקערה גדולה.

לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה, כורכום ואבקת שום [לא צריך הרבה].

מעל הכל לשים שמן ועם היד לערבב את כל התבלינים עם חזה העוף, שכל העוף יהיה עטוף בשמן ותבלינים.

להניח את העוף בצד מכוסה כחצי שעה לספיגת כל הטעמים.

לקחת מחבט טפלון ולחמם על הגז, ללא שמן!

כשהמחבט חמה, להניח את חזה העוף ולשטח שלא יהיו כפלים.

ל"טגן" כל צד כ- 2 דקות, כדי שישאר רך ועסיסי מבפנים.

אם המחבט יותר מדי חמה, להנמיך קצת את האש.

כל פעם שמוציאים מהקערה חזה עוף, לודא שהוא ניטבל שוב מכל הצדדים ברוטב התבלינים והשמן.

מתקבלים שניצלים עסיסיים, טעימים להפליא - מהתבלינים והנגיעות של האבקת שום, וכל זה עם מעט מאוד שמן במרינדה, וללא שמן בכלל בטיגון.

 

ומה מברכים על שניצל

ברכה ראשונה:

ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, שהכל נהיה בדברו [והשומע עונה] אמן!

ברכה אחרונה:

ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם בורא נפשות רבות, וחסרונן על כל מה שבראת, להחיות בהם נפש כל חי, ברוך חי העולמים [והשומע עונה] אמן!

 

ואחרי האוכל בא התאבון... ללימוד היומי...  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת