00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

פשטידת תפוחי אדמה וביצים

 

המצרכים:

5 תפוחי אדמה גדולים - קלופים ופרוסים לחצי דק

4 ביצים

2 בצלים בנוניים - פרוסים לעיגולים

3 כפות שמן

מלח 1/2 כפית - לפי הטעם - לביצה ולתפוח אדמה

פלפל שחור אפשר פלפל גרוס  - לפי הטעם- לביצה ולתפוח אדמה

2 שיני שום כתושות

1/4 כפית כורכום

ציוד נדרש : מחבת לטיגון

                 תבנית פיירקס עגולה או מרובעת גודל 26 או 24

אופן ההכנה

לטגן את הבצל עד להשחמה הרצוייה להוסיף את התפוחי אדמה לערבב

    ולבשל על אש נמוכה כ- 25 דקות לערבב מידי פעם.

     כאשר התפוחי האדמה רכים במידה הרצוייה , יש להוסיף את השום כתוש, פלפל שחור, מלח ולערבב היטב - להניח בצד מספר דקות להתקרר.

 בקערה לטרוף את הביצים להוסיף מעט מלח ופלפל שחור .

  את תערובת תפוחי אדמה יש להניח  בתבנית פיירקס  ומעל את הביצים הטרופים  לוודא שהביצים מכסים את התפוחי אדמה .

 בתנור מחומם מראש 180 מעלות 40 דקות .

 

טיפים  אפשר להוסיף גבינה צהובה באפייה  או גבינה קשה אחרת  (כמות מומלצת 100 גרם ) - לארוחת ערב חלבית

                     אפשר להוסיף פטריות טריות או כל ירק שאוהבים ולהוסיף אחרי טיגון התפוחי אדמה ולבשל עוד שתי דקות נוספות.

                     עשבי תיבול : כוסברה או פטרוזליה קצוצה דק דק  להוסיף בסיום הבישול ולערבב היטב.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת