11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פאי הרועים

פאי הרועים


פאי הרועים 

 

 

 

 

חומרים לפירה:

  • 5-6 תפוחי אדמה מזן דזירה (האדומים)
  • 1 חלמון ביצה
  • 30 גרם מרגרינה לאפייה או מחמאה (מי שלא שומר כשרות יכול לשים חמאה)
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות גדושות אבקת  מרק עוף

לבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון 
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט  מאוד כמון 
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם צנוברים או אגוזי מלך

הכנת הפירה

  • לבשל תפוחי אדמה במים עד לריכוך. 
  • לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולמעוך לפירה,
  • לשים מרגרינה / או חמאה, אבקת מרק ופלפל שחור.
  • לערבב היטב.
  • לקרר מעט ולהוסיף חלמון ביצה.

הכנת הבשר

  • לטגן בצל עד להזהבה בשמן זית
  • להוסיף את הבשר  ולפורר בעזרת  מזלג.
  • לטגן רק עד שמשנה את הצבע לחום. 
  • להוסיף תבלינים.
  • להסיר מהאש ולהוסיף פטרוזיליה ואגוזים.

 

הרכבת הפאי

  • בתבנית חסינת חום מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, לשים שכבה של פירה ולשטח אותו עם כף.
  • לשים מעל שכבת הפירה את  הבשר הטחון ולשטח גם אותו.
  • לשים מעל הבשר עוד שכבת פירה.
  • בעזרת פטיש שניצלים או מזלג לסמן על הפירה, צורות שתי וערב,  ולאפות בתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות כשעה עד להזהבה של הפירה.
  • לצנן מעט לפני שפורסים.

 

קרדיט: הלוחשת לאוכל

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת