22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

מרק כתום עם שעועית

זה התחיל כשאחת הבנות הכריזה שהיא רוצה מרק כתום, אבל לא סתם אלא עם שעועית. למה? כי היא צריכה משהו במרק ובגלל הפסח, שקדי מרק או אטריות לא באים בחשבון. אז הכנתי. אכלה? קדחת. האמת שניסתה. אכלה מעט. אבל לא יכולה בלי אטריות או שקדי מרק. אז הקפאתי. עד שיגמר – לא מכין מרקים חדשים. גם ככה יש לי גם מרק עוף קפוא וגם מרק ירקות קפוא.
 
תאכלעס – זה מרק מבוסס על דלעת, עדשים אדומות ולמי שאוהב – גם בטטה.
מרק כזה צריך להכין בשני סירים. האחד יבושל כמו שהוא והשני ייטחן בסוף הבישול.
 
בערך 8 מנות. וכרגיל אצלי – הכמויות לא קדושות.
 
נתחיל מהשעועית.
יש שמשרים את השעועית לילה שלם. אני לא מתכנן אוכל ולכן אצלי זה צריך להיות מעכשיו לעכשיו.
אז יש מי שמבשל אותה שעתיים-שלוש. לא יודע איך זה יוצא.
אני מבשל בסיר לחץ. פריט שלדעתי חשוב שיהיה בכל בית.
כשתי כוסות שעועית עם כליטר וחצי עד שניים מים. בלי מלח, כי המלח מקשה על התרככות השעועית (בכלל על התרככות קיטניות).
מרתיחים עם מכסה סגור אך לא אטום.
לאחר ההרתחה אוטמים את הסיר ולאחר דקה-שתיים מקטינים את הלהבה (תלוי בכמה הסמן יצא). האש צריכה להיות כזו שהסמן ייצא עד ? ממנו. דרוש מעקב רצוף למניעת תאונות. ספירת הזמן מתחילה מרגע האטימה. ¾ שעה עד שעה. מכבים את האש ומניחים ללחץ לרדת. שלא תעיזו לפתוח את הסיר לפני שכל הלחץ ירד. ממתינים שכל הלחץ ירד ואז ממתינים עוד רבע שעה לפחות ומנסים לפתוח. רק אם הולך בקלות ולא משתחרר לחץ – ממשיכים לפתוח. אם לא בא בקלות או שומעים לחץ משתחרר – מפסיקים וממתינים עוד. לממהרים – אפשר לצנן את הסיר ולהפחית לחץ כששמים את הסיר מתחת מי ברז זורמים. אם תנסו לפתוח קודם, במקרה הטוב כל תכולת הסיר תידבק לתקרה. במקרה הגרוע – תחטפו בדרך כווית קיטור בפרצוף ותגיעו מהר לבית החולים במתכונת סטייק.
 
לא לשפוך את מי הבישול. נשתמש בהם.
 
מרק א: זה יהיה החלק הלא טחון (אני קורא לזה "החיות שבמרק"). לסיר של השעועית מוסיפים:
דלעת כ-300-400 גרם חתוכה לקוביות לא גדולות.
5-6 גזרים חתוכים לעיגולים עבים או למקטעים באורך כ-5 סנטימטר כל אחד.
אופציה (לא חובה): בטטה בינונית חתוכה לקוביות לא גדולות. לא שמתי הפעם. הפרינצסה לא אוהבת.
אופציה (לא חובה) תפוח אדמה גדול (או כמות דומה של קטנים) חתוך לקוביות לא גדולות. לא שמתי הפעם. מנטרל מליחות וחריפות ורציתי קצת טעם מודגש.
אופציה (לא חובה): עצם בקר, רצוי עם קצת בשר עליה בשביל הטעם. לא שמתי הפעם.
 
 
מי הבישול צריכים לכסות את תכולת הסיר ועוד קצת. אם יש יותר – שומרים בצד.
אם חסר – מוסיפים מי ברז.
מביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיכים להבה למינימום ומוסיפים כף קצת גדושה אבקת מרק בצל.
תבלינים לפי טעמכם (בזהירות עם כמות המלח כי גם אבקת מרק הבצל היא מלוחה): מלח, פלפל שחור, קורט כורכום. אופציה: חוויאג' למרק וכל תבלין אחר שתרצו.
מבשלים יחד עד שכל הירקות מתרככים.
 
לקראת סוף הבישול אפשר להוסיף כמה שיני שום קלופות (שלמות, חצויות או פרוסות – לפי טעמכם). אם מוסיפים קודם, לדעתי זה נותן למרק טעם קצת חמצמץ. לא אוהב.
 
מרק ב (בסיר אחר): זה יהיה החלק הטחון.
בצל גדול קצוץ דק.
3-4 גזרים חתוכים לדיסקים לא עבים.
300-400 גרם דלעת חתוכה לקוביות בינוניות.
כוס עדשים כתומות שטופות (אין צורך להשרות).
אופציה (לא חובה): בטטה קטנה עד בינונית חתוכה לקוביות לא גדולות. הפעם לא שמתי.
צרור קטן פטרוזיליה קצוצה דק.
שורש פטרוזיליה (לא חובה) קצוץ כמו הגזר.
אופציה (לא חובה): עצם כמו במרק א.
מוסיפים את מי הבישול שנשארו מהשעועית (אם נשארו). המים צריכים לכסות את תכולת הסיר ועוד קצת. אם חסר – מוסיפים מי ברז.
מביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיכים להבה למינימום ומוסיפים כף אבקת מרק בצל או עוף. אפשר גם מרק בטעם עוף. ההבדל בין אבקת "מרק עוף אמיתי" לבין אבקת "מרק בטעם עוף" הוא שבאבקת "מרק עוף אמיתי" יש כ- 3%-6% בשר ושומן עוף.
מוסיפים תבלינים כמו במרק א.
לקראת סוף הבישול מוסיפים כמה שיני שום חצויות.
 
אחרי שהירקות התרככו, מכבים את הלהבה ומניחים למרק להתקרר. כשהתקרר מוציאים את העצם (אם הבשר התרכך מספיק, מסירים אותו מהעצם ומוסיפים למרק).
טוחנים הכל בבלנדר רגיל או בלנדר מוט. שימו לב שיש בלנדרים מוט (וכנראה גם כמה בלנדרים רגילים) שאסור להפעיל אותם הרבה זמן וחייבים לתת להם לנוח לפי שהמנוע ישרף. יש לנהוג לפי הוראות היצרן. יש כאלה שמותר להפעיל אותם מקסימום חצי דקה. סוגים כאלה אסור לאמץ עם הטחינה ולכן אחרי 15-20 שניות יש לתת להם לנוח 5-10 דקות. בדרך כלל מדובר בבלנדרים עם מנוע בהספק של פחות מ-600 וואט (כתוב על המכשיר בתווית מיוחדת).
 
את התערובת מוסיפים לסיר השני עם השעועית ומערבבים.
בתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת