00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

לחם מחמצת שיפון אגוזים

IMG_4793

IMG_4802     

 

טעמת לחם מחמצת פעם אחת - התמכרת לטעם .

 

אני התמכרתי גם להכנה.

 

לחם מחמצת הוא בעל מירקם מיוחד, הטעם מעט חמצמץ, מכיל קמחים טובים כמו-

 שיפון ,מלא,כוסמין, כפרי ועוד.

תוספות שמוסיפות המון - זירעי פשתן, גרעיני חמניות/דלעת, אגוזי מלך,חמוציות ומה לא...

 

ישנם סוגים שונים ומירקמים אינסופיים ללחם.

הכל תלוי במידת הנוזלים ובסוג הקמחים שמשתמשים.

כמות הלישה וההתפחה גם כן קובעת את אוריריות הלחם.

ככל שמשתמשים בקמחים מלאים ומעט  נוזלים הלחם דחוס יותר.

הוספת נוזלים,כמה לישות או קיפולים, עוזרת ללחם להיות יותר אורירי ולח.

כל אחד וטעמו האישי.

להכנת לחמי מחמצת דרושים- סבלנות,  משקל טוב, והרבה אהבה :)

על לחם מחמצת וסגולותיו הבריאות כנסו ל- כאן  הסברים פשוטים וברורים.

 

מצרפת כאן מתכון ללחם האהוב עלי, שיפון עם תוספות,

 

IMG_4793

 

המצרכים-

2 כוסות קמח שיפון מלא

1 כוס קמח כפרי

1 כוס קמח לחם

100 ג"ר מחמצת

100 ג"ר קמח לחם

100 ג"ר מים

350 ג"ר מים

כף דבש

כף מלח

אפשרויות להוספה-

2 כפות זירעי פשתן,

חופן אגוזי מלך שבורים

חופן צימוקים

חופן חמוציות

 

אופן ההכנה-

בשלב ראשון, מוציאים את המחמצת מהמקרר, שוקלים 100 ג"ר מחמצת. 

מניחים בקערה ומוסיפים 100 ג"ר קמח לחם ו100 ג"ר מים. מערבבים לתערובת אחידה, מכסים ומניחים להתפחה של כשעתיים.

תערובת המחמצת תופחת ומקבלת בועות יפות.

מעבירים לקערת המיקסר את התערובת ומנפים לתוכה גם את  שאר הקמחים.

מוסיפים את הנוזלים הדבש והמלח.

לשים כ- 5 דקות עד לקבלת מירקם אחיד ודביק מעט.

מכסים ומניחים להתפחה בחוץ כשעה.

לאחר שעה משלבים את התוספות ומקפלים את הבצק בתנועה סיבובית.

IMG_4771

 

מכסים ומכניסים למקרר ל- 4 שעות לפחות. אידיאלי לתת לבצק לנוח לילה במקרר.

מרפדים תבנית לחם במגבת ומפזרים על המגבת קמח בכמות נדיבה.

מוציאים מהמקרר את הבצק ומעבירים אותו לתוך התבנית עם המגבת.

 

IMG_4775

 

עוטפים שוב בניילון לא הדוק ומניחים בחוץ להתפחה של 3-4 שעות.

מחממים תנור במצב טורבו לחום 220 מעלות.

מקמחים נייר אפייה והופכים בזהירות את הבצק שתפח, על נייר האפייה המקומח.

 

IMG_4779

חותכים בסכין חדה כמה חתכים  ומכניסים מיד לאפייה .

זורקים כוס קוביות קרח לתחתית התנור.

לאחר 15 דקות מנמיכים את התנור ל- 190 מעלות לעוד 20 דקות.

 מנמיכים לעוד כ- 10 דקות בטמפרטורה 170 מעלות.

הלחם צריך לקבל גוון חום כהה .

להתאפק ,

ולחתוך את הלחם לאחר קירור מלא :)

 

IMG_4804

 

IMG_4803

 

אפשרות פשוטה יותר לאפות בתבנית הלחם, ישירות.

דוגמא ללחם שנאפה בתבנית לחם מטפלון-

לחם שיפון ,כוסמין וגרעינים-

IMG_4621 IMG_4631

IMG_4655 IMG_4674

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת