00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כרוב ממולא בשר ואורז ברוטב עגבניות

21/01/2018
כרוב ממולא בשר ואורז ברוטב עגבניות

 

 

כרוב ממולא בשר ואורז ברוטב עגבניות

ראש כרוב בגודל בינוני,  חלוט במים רותחים., לפרק את העלים( ראו כיצד בהמשך), 

(אם מכניסים למים רותחים, מרתיחים דקה, מכבים ומכסים לשעה לריכוך)

דרך אחרת: להכניס ראש כרוב שטוף ונקי לשקית ניילון ולמקפיא לשבועיים, להוציא לשיש ולהפשיר, להמשיך לפרק את העלים לפי המתכון 

לחתוך חלקים מעובים בעלה,

למילית:

300 גר' בשר עגל טחון,

אורז מושרה כ- 30 דקות ,

בצל קצוץ,

שום קצוץ,

 גזר מגורר,

 פטרוזיליה קצוצה,

הוספתי: 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

לרוטב:

לחמם בסיר רחב ועמוק שמן לטיגון,

להוסיף  2 בצלים  גדולים  קצוצים+ 

5 שיני שום קצוץ / כתוש+ 

 2 - 3 עגבניות חתוכות לקוביות+

את העלים הקטנים בסוף, שלא ניתן למלא, לפרוס לרצועות דקות ולהוסיף לסיר

לערבב בנפרד 1 קופסה גדולה רסק עגבניות, מדולל במים מתובל במלח פילפל שחור וסוכר, 

להוסיף  1/2 מכמות  הרוטב לסיר עם הירקות, להמשיך לבשל ,

מילוי:

למלא את עלי הכרוב, לקפל כמעטפה, לסדר על צלחת, עם הפתח למטה,

 כאשר הרוטב בסיר מוכן, והירקות התרככו, להתחיל לסדר בסיר ,

הפתח למטה וכלפי הדופן,  לסדר מסביב ולסיים במרכז,

 לסדר מעל שיכבה שניה, באותו אופן,

לצקת מעל את חצי הרוטב שנותר, להביא לרתיחה,

 לבשל כשעה שעה ורבע ,בסיר מכוסה חלקית,

עד שהכרוב רך, והמילית מבושלת.

רתיחה אחת ומכבים , מכסים שהעלים יתרככו, כשעה. מכינים את המילית בינתיים

  

 

מפרידים בסכין עלה עלה  מהקלח, ומניחים בצד,

מסירים בסכין את החלק המעובה מכל עלה, 

מניחים עלה על כף היד, כאשר החלק המעובה כלפי שורש כף היד,

מקפלים צד ימין מעל המילית,

ומגלגלים על הסוף,

 דוחפים בבוהן יד שניה את הקצה השמאלי פנימה, לסגירה,

 ועורמים בצד את העלים הממולאים

עד שהרוטב מוכן,

מתחילים לסדר את הכרוב הממולא בסיר, מסביב, ומסיימים באמצע ויוצקים רוטב,

חוזרים שוב על השלבים

 זהו אחרי שעה ורבע הכל מוכן

לחימום חוזר  לרפד תבנית פיירקס בנייר אפיה, לסדר כרוב ממולא בכמות שרוצים + מעט רוטב,

לכסות בנייר אפיה ולסגור מעל ברדיד אלומיניום,

 180 מעלות בתנור עד שחם,

 אם רוצים השחמה נוספת מלמעלה, להניח את התבנית שלב שני מתחת לגריל התנור,

עד קבלת הגוון הרצוי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת