88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת תפוחים ופקאנים הפוכה

30/04/2016

עוגת תפוחים ופקאנים הפוכה

אפויה בסיר פלא

  • מצרכים לבסיס התפוחים:
  • (אחרי אפיה הופכים את העוגה, והתפוחים יהיו מלמעלה)
  • :
  • 3 תפוחים ירוקים, בינוניים,  קלופים וחתוכים לקוביות (כ- 21/2 -  כוסות),
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס,
  • אפשר להוסיף 1/2 כוס/ או 1כוס  תערובת פירות טרופיים, או קליפות הדרים מיובשות.
  • (כאלה שמשמשים לחליטות תה = לא חייבים, אך מוסיף),
  • 1/2 כוס סוכר חום,
  • 1 כפית תבלינים לתפוחים  כמו קינמון/ וניל, 
  • 1/4 כוס חמאה מומסת,
  •  
  • מצרכים לעוגה: (המלצות בקישורים בכחול)
  • כל עוגת מייפל טובה שיש לכם, או עוגת אינגליש קייק שאתם אוהבים
  • או עוגת תפוזים משובחת, 
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות 
  • לשמן תבנית עגולה בתרסיס שמן קנולה,
  •  
  • בקערה בינונית לערבב, קוביות תפוחים+אגוזי פקאן מרוסקים גס+פירות יבשים+סוכר חום
  • תיבול קינמון, +חמאה מומסת, לערבב להניח בצד,
  • לצקת את מילית התפוחים לתבנית המשומנת,
  • מעל לצקת את בצק העוגה, ולישר,
  • לאפות  45 דקות או עד שהעוגה זהובה מלמעלה וקפיצית למגע,
  • לשחרר מהארובה והדפנות בסכין דקה וארוכה,
  • לשים מעל התבנית מגש חסין חום, ולהפוך מעליו את העוגה, כאשר התפוחים מלמעלה,
  • לצנן לפני הגשה.
  • הערה:
  • באותו אופן, אפשר לחלק שווה את המצרכים  לתבניות אינגליש קייק חד פעמיות, ולהפןך מיד בסיום האפיה על מגש. שלב זה חשוב שיעשה, לפני שהסוכר מתגבש לקרמל קשה ויקשה על ההיפרדות של התפוחים מתחתית התבנית.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת