55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

תמיד יש פעם ראשונה או צלי בקר

25/04/2016

תמיד יש פעם ראשונה...לכל דבר 

פסח התקרב, אני מארחת את הסדר ומטלות הבישול חולקו בין המשתתפים, לכאורה נראה מסודר ומאורגן, אבל מישהו למעלה צוחק עלינו ועל תוכניותינו. 

אימי היקרה נסעה לטיול ביפן והחליטה לבדוק מקרוב את נושא המדרגות במקדשים....בדקה מקרוב מאוד .....והנה היא מנוטרלת לתקופה הקרובה (וחייבת לציין שבעיני היא גיבורה אמיתית) ובישול צלי הבקר עבר אלי....

אמא'לה, בחיים לא הכנתי....זו תמיד היתה המטלה שלה ......

אז...בעזרת חברה טלפונית, די צמודה (נו, אמא, סליחה ששיגעתי אותך) יצאתי לדרך בלב מפרפר....

הנתח הינו נתח כתף מספר 5 

שלב ראשון - בסיר גדול עם מעט שמן לסגור את הנתח מכל צדדיו . להוציא ולתת לנתח מעט להתקרר. 

להכין בקערה תערובת של פלפל, מלח, פפריקה מתוקה, מעט שמן זית , שום ולמרוח על הנתח מכל צדדיו. 

להכניס למקרר למנוחה למספר שעות (אצלי - יממה)

שלב שני - לקצוץ המון בצל ולטגנו בסיר גדול ועמוק עד מעט השחמה. 

להוסיף את נתח הבשר , להוסיף פטריות קצוצות, מעט סויה . 

להוסיף מים בכמות לא גדולה . 

להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל כשלוש שעות. 

להכניס למקרר כאשר מפרידים בין הרוטב לנתח הבשר

שלב שלישי - לפרוס את הבשר 

להעביר לסיר בישול איטי ולבשל בחום גבוה עד שרותח ואז להעביר לחום נמוך למשך כשעתיים נוספות (הסתדר לי מצויין עם חימום המזון לקראת ארוחת החג). 

יצא ....מעולה .....

ואיך אפשר בלי תמונת שולחן החג שלנו .....

שולחן אביבי וצבעוני 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת