33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

הכנת גפילטע פיש של אמא

השבוע שהתקרב ליל הסדר החלטתי שזה הזמן ללמוד מאמא איך להכין גפילטע פיש שהיא מכינה כל כך טוב , עד כדי כך שאיני מחליף אותו עם שום גפילטע פיש אחר.

אז בכוחות משותפים הכנו יחד את המאכל היהודי המסורתי, ומסתבר שהשד אינו נורא כל כך.

רצוי להכין את הגפילטע פיש יום לפני ההגשה ע"מ שיתקרר היטב.

גפילטע

חומרים לציר הדגים

2 בצל גדול קצוץ

4 גזרים לפרוסות חצי ס"מ עובי

ראשי דגים ואידרות

מלח

פלפל

סוכר כפית

6 כוסות מים

חומרים לקציצות דגים

2 ק"ג דגים טחונים ללא עצמות מקרפיון טרי !!! , יש לבקש להפריד בין ראשים ועצמות אידרה לחוד

מתאים ל 30-35 קציצות

6 ביצים טרופות

1 בצל מגורד היטב

1.5 כפיות מלח גס

1 כפית פלפל שחור טחון

10 כפות קמח מצה

 

 

 

 

IMG_1696.JPGIMG_1695.JPGIMG_1699.JPGIMG_1700.JPGIMG_1697.JPG

 

 

 

הכנת ציר הדגים

בסיר גדול  ממלאים 6  כוסות מים

מוסיפים את הראשי דג והאידרות

מוסיפים את המלח הפלפל והסוכר

הוספת הבצל והגזר הקצוצים

מרתיחים ומבשלים כשעה וחצי עד להתרככות הגזר

מוציאים את האידרות  וראשי הדג

הכנת קציצות הדגים

לערבב היטב את כל החומרים

לטעום ,אם חסר מלח להוסיף בעדינות !!!

המרקם צריך להיות לא נוזלי וגם  לא מוצק מידי

מקבבים עם ידיים רטובות את העיסה לכדור ומועכים טיפה לקבלת קציצה בגודל סביר

אחרי שהרוטב מוכן מכניסים לתוך הציר קציצה אחת לניסיון ,לבדוק האם המרקם והטעם מספיק טוב והקציצה לא מתפוררת ,אם הכל טוב ממשיכים ,אחרת מוסיפים קמח מצה מלח פלפל עפ"י הצורך.

מכניסים את כל הקציצות לסיר עם הציר הרותח בצורה שהרוטב יכסה את הקציצות

מגיעים לרתיחה שוב ואז מקטינים את האש וסוגרים עם מכסה

מבשלים למשך 1.5 שעה ולדאוג כל הזמן שיש מספיק נוזלים בציר.

הגשת הגפילטע פיש

לאחר סיום הבישול בציר ,יש לקרר את הקציצות

להניח במגש גדול ,על כל קציצה להניח פרוסת גזר מהציר

לשפוך מעט רוטב

להגיש עם חזרת חריפה 

חג שמח

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת