33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

מתכון לכבוד ערב שבת וערב פסח - צלי בשר ביין - חג פסח כשר ושמח!

 

צלי בשר ביין

 

 

תוצאת תמונה עבור תמונות של צלי בקר ביין

 

 

 

מצרכים

בשר בקר מס' 8 [מתאים לבשול ארוך, ולא מתייבש].

5 בצלים חתוכים לקוביות [מי שאוהב יותר בצל אפשר להוסיף].

5 שיני שום קצוצות [לא להגזים שלא ישתלט על הטעם].

יין תירוש.

שמן, ולמי שלא אוכל קטניות- שמן זית.

 

תבלינים

פלפל אדום.

פלפל שחור.

מלח.

 

אופן ההכנה

מנקים את הבשר משומן מיותר, לא יותר מדי.

שוטפים וחותכים לקוביות גדולות.

בסיר מחממים מעט שמן, וסוגרים את הבשר מכל הצדדים.

מוציאים את הבשר ומניחים בצד מכוסה.

מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.

מחזירים בעדינות את הבשר לסיר, מוסיפים שום קצוץ, תבלינים לפי הטעם, מלח, ומעל הכל לכסות ביין תירוש.

להביא לרתיחה, ולבשל על אש קטנה עד שהבשר רך.

אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף תירוש או מים.

כשהבשר רך, והרוטב מצומצם וסמיך, אפשר לתקן טעמים, ואם הרוטב מתוק מדי אפשר להוסיף עוד קצת פלפל שחור [לא הרבה].

מתכון חגיגי, ומתאים במיוחד לפסח בגלל הצלי והיין.

 

 

פשוט, קל וטעים, טעים .... 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת