00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צלי כתף ברוטב ירקות פטריות וערמונים

22/04/2016
צלי כתף ברוטב ירקות פטריות וערמונים

צלי כתף

בישול בנתח

צלי

ברוטב ירקות פטריות וערמונים

מנה עשירה יפה חגיגית וטעימה

מצרכים:

נתח בשר טרי, צלי כתף (מספר 5) במשקל 2+1/2 ק"ג,

אם יש צורך להתאימו לסיר שלכם, בקשו מהקצב לחתוך אותו לשני חלקים, או יותר

 לתיבול יום לפני הכנה: 

 

 פילפל שחור

3 עלי דפנה

 6 גרגרי פילפל אנגלי  

8 שיני שום קלופות שלמות  

לערבב בקערית את כל התבלינים ולעסות את הבשר מכל צדדיו

להכניס לפיירקס עם מכסה עד למחרת,

הבישול:

בסיר עמוק וגדול, להרתיח שמן ולצלות את הבשר עד השחמה מכל צדדיו,

לא לשכוח להפוך מדי פעם!

בינתיים להכין בצד,

 3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים,

 3 גזרים חתוכים לשלושה חלקים,

 3 גבעולי סלרי בלי העלים, פרוסים רחב,

 1 עגבניה עם סימן X

8 שיני שום קלופות שלמות,

כאשר הבשר שחום וצלוי היטב מכל צדדיו,

 להוסיף את הירקות, לערבב מדי פעם

בינתיים להרתיח מים מלוא הקומקום,

להוסיף לסיר:

3 כפות אבקת מרק עוף ואם רוצים + 1 כף ציר אבקת מרק בקר,

מערבבים עם כל המרכיבים שבסיר, יוצקים מים רותחים כדי כיסוי הכל, ומרתיחים על אש גבוהה חמש דקות,

 מנמיכים להבה ומבשלים כשעה, בבעבוע קל.

 

 

ממתינים שעה נוספת ומוציאים את הבשר לפיירקס, מקררים,

אחרי צינון מעבירים לכמה שעות , ועדיף לילה , למקרר,

את הרוטב שומרים גם במקרר. 

ביום ההכנה מוציאים ומחממים את הרוטב, בסיר, בינתיים

 למחרת, לרענון הרוטב ותוספת טעמים עושים כך:

 מחממים שמן במחבת,

פורסים בצל גדול  לרבעים ופורסים דק, מוסיפים למחבת,

מטגנים עד הזהבה קלה ושקיפות,  

 מוסיפים נתחים רחבים של גזר קלוף, מערבבים

מוסיפים 1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות עבות, ולקוביות גסות,

 מוסיפים עגבנייה עם סימן X ומערבבים,מוסיפים 3 גבעולי סלרי עלים,

מוסיפים כ-10 שיני שום קלופות שלמות, 

פטריות שמפיניון סלסלה שלמה, לשטוף היטב ולהוריד את הרגל

ו-2 שקיות ערמונים בואקום מוכנים לאכילה, מערבבים

מתבלים בפילפל שחור גרוס ומלח אטלנטי מתובל ,

 ממשיכים לבשל כ- 8 -5 דקות, ומכבים,

בינתיים פורסים את הבשר לעובי הרצוי, ומכניסים לסיר הרוטב ,

 מוסיפים את תכולת המחבת מעל,

 מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה  כ- 80 דקות לריכוך הפרוסות

 

 

 

רענון הרוטב

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת