00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת גבינה נסיכה לבנה

20/05/2016
עוגת גבינה נסיכה לבנה

 

 

 

עוגת גבינה נסיכה לבנה

 

 

 

כוס מדידה שתיה חמה חד פעמית

סיר ג'חנון בקוטר 26/28  או סיר אחר שווה בנפח, שאפשר להכניס לתנור,

מצרכים:

 1 סוכר וניל,

2 כפות פודינג וניל,

 1 שמנת חמוצה,

 1+1/4 כוסות סוכר,

 5 כפות גדושות קורנפלור,

2 כפות גדושות פודינג וניל,

750 גר' גבינה לבנה 5% או 9%,

7 ביצים בטמפרטורת החדר, להוציא  מהמקרר חצי שעה מראש!

קורט מלח,

לשיכבת הקרם:

1 שמנת מתוקה,

 2כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

 להוציא 7 ביצים מהמקרר חצי שעה לפני הכנה,

750 גר' גבינה לבנה+1 שמנת חמוצה+ 1+1/4 כוסות סוכר+5כפות מלאות קורנפלור+ 2 כפות  מלאות פודינג וניל+1 סוכר וניל

להקציף חלבונים במהירות גבוהה + קורט מלח ,עד לקצף גמיש,

להתחיל רק אז להוסיף את הסוכר בהדרגה, להקציף עד שנעשה מבריק ויציב,

בקערה שניה שמים את כל הגבינות + יתר החומרים, ומוסיפים את החלמונים

מערבבים היטב שלא יהיו גושים, מוסיפים 1/3 מהקצף,

מערבבים היטב, עד לאיחוד תערובות,

 

 

 

מוסיפים את הגבינות לקערת הקצף הנותר, בתנועות עטיפה עד לאיחוד התערובות,

משמנים במחמאה או חמאה סיר ג'חנון בקוטר 26/28 ס"מ  (לא שמן!)

למרוח היטב תחתית (להקלת החילוץ כשהופכים את העוגה) ודפנות מסביב

יוצרים שוליים מוגבהים  מנייר אפיה משומן היטב אף הוא,  כדי לאפשר תפיחה גבוהה,

 

 

מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות,

ממלאים תבנית תנור עם מים רותחים, 3/4 מגובהה

מכניסים את תבנית הגבינה לתבנית המים, (*הערה למטה)

מניחים  על השלב השלישי מלמעלה 

מנמיכים ל-180 מעלות 15 דקות ראשונות,

150 מעלות ל- 60 דקות הבאות, מכבים תנור,

להשאיר בתנור לעוד 30 דקות, להתקרר מעט,

לקלף את הנייר בעדינות

 

 

 

*הערה: אפשר להכין את העוגה עם תבנית מים בשלב התחתון של התנור,

ועל רשת שלב מעליה את תבנית הגבינה

קרדיט: רונית אלקבץ

לא חייבים קרם קצפת  , אך מפאר את העוגה,

כדאי להגיש בתוספת פירות טריים

 

 

 

הכנתי כמות כפולה של קרם קצפת, כדי לכסות את כל העוגה.

למעלה זילפתי בצנטר כוכב.

 

רצוי להוציא מהמקרר את כל המצרכים לעוגה, 30 דקות לפחות לפני הכנה (מלבד שמנת מתוקה לציפוי),

*העוגה נאפתה בסיר נירוסטה בקוטר 28,

יצאה מרשימה מאוד,  גבוהה יפה ורכה, ולא מתוקה מדי.

אך יבשושית וקמחית משהו, ביחס לעוגות גבינה אחרות שאני מכינה,  וזאת בגלל הקורנפלור,

היו (הרוב), שבכלל לא שינה להם, ואהבו כל ביס,

ולאחרים  (מיעווט), זה הפריע, 

  אז לשיקולכם...

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת