88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת פרג עשירה

10/04/2016
עוגת פרג עשירה

עוגת פרג עשירה 

 

 

 

 

לכל השנה 

לא רק לפורים

אמרת אהרוני אמרת הכל

מתכון מדויק מבטיח ומקיים, 

עוגה טעימה מאוד. 

 

מצרכים:

2 כוסות פרג טחון פעמיים,

1/2 כוס קמח,

1/4 כפית מלח,

1 כפית אבקת אפיה,

קליפה מגוררת מתפוז אחד,

1 כוס סוכר,

שליש כוס אגוזי מלך טחונים,

4 ביצים גדולות מופרדות (או חמש M)

50 גר' חמאה מומסת,

2 כפיות תמצית וניל אמיתי,

 אופן הכנה:

לחמם תנור ל- 150 מעלות

בקערה מערבבים פרג+קמח+מלח+אבקת אפיה+קליפת תפוז+2/3 מכמות הסוכר

בקערת מערבל חשמלי ובעזרת מקצף בלון, להקציף את החלבונים עם  שליש הסוכר שנותר, עד שנוצר קצף יציב, לשמור במקרר,

להקציף חלמונים (צהובים) + חמאה + תמצית וניל,

להוסיף לקערת היבשים  לערבב,

להוסיף בעדינות את קצף החלבונים (הלבנים) שבמקרר, 

כאשר התערובת אחידה, יוצקים לתבנית עגולה  בקוטר  20 ס"מ,

אופים 45 - 50 דקות,

מוציאים ומקררים היטב,

בינתיים מכינים את הציפוי /גנאש:

1/2 שמנת מתוקה 38% +150 גר' שוקולד מריר+1 כפית תמצית וניל אמיתי

מחממים את השמנת מתוקה,

יוצקים על קוביות השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שנמס,

 להוסיף את תמצית הוניל. לערבב, לצקת על העוגה שהתקררה.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת