88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוגלך וטיפים

12/04/2016
רוגלך וטיפים

 

 

רוגלך

 

 

וטיפים

 

כוס מדידה חד פעמית, לשתיה קרה.

 

מצרכים:

3+1/4 כוסות קמח,

1 כף שמרים יבשים,

 1 כפית אבקת אפיה,

 1/4 כוס סוכר לערבב יחד,

להוסיף 2 ביצים + 100 גר' חמאה רכה +1/3 כוס חלב ללוש 7 דקות במיקסר

להוסיף קורט מלח וללוש עוד חמש דקות,

עד שהוא מתחיל להתנתק מהדפנות, ומעט דביק בתחתית,,

 להרים עם היד לעצב לכדור, בטפיחות, (כך נעשה רך ולא דביק), 

להתפיח שעה מכוסה, על השיש, ועוד כשלוש שעות (לילה) במקרר

מחלקים את הבצק לארבע

 עובדים עם חלק אחד בכל פעם, השאר במקרר.

מקמחים משטח עבודה, מקמחים קלות את הבצק, מודאים שאינו נדבק,

מרדדים לעלה קטן

מכינים מילית:

מערבבים בכוס  2 כפות קקאו + חצי כוס סוכר,

מורחים את עלה הבצק בנוטלה,

מפזרים מתערובת סוכר וקקאו-+ 1 כפית קינמון

אוספים  את הבצק לצרור  והופכים,

הקצוות של הצרור עתה מלמטה, ולמעלה נשאר חלק, מניחים בצד,

ממשיכים עם שאר הבצק אותו דבר,

 לוקחים את הכדור הראשון, מרדדים לעיגול, (עכשיו הבצק בצבע חום),

 

 חותכים משולשים ומגלגלים לרוגלך,

מרפדים תבנית בנייר אפיה, מסדרים במרווחים את הרוגלך,

 מורחים ב-50 גר' חמאה מומסת ומתפיחים שעה,

מחממים תנור ל- 180 מעלות  מראש 

למרוח חלמון + כף מים על הרוגלך, ולהכניס לתנור חם,

אופים עד  שמקבלים גוון זהוב/שחום

מוציאים ומורחים מיד בסירופ קר:

1 כוס סוכר + 1/2 כוס מים, לבשל כ- 10 דקות לקרר לחלוטין,

הכפלתי כמויות, ויצאו 2.5 תבניות תנור

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 קרדיט מתכון: מלי מאירוב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת