88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פיצה איטלקית

פיצה איטלקית

פיצה איטלקית

נוסח ג'ימי אוליבר,

הידוע בכינויו השף העירום,

בצק מד-הים

 

   


1 ק"ג קמח שטיבל מס' 2 (קמח לחם) 
2 כוסות ושליש של מים פושרים 
1 קוביית שמרים מפוררת לגושים קטנים (50 גרם שמרים טריים) 
כף וחצי סוכר 
2 כפות שטוחות מלח דק 
2 כפות שמן זית 

אופן הכנה: 

בקערה גדולה מאוד, שמים את הקמח ופותחים גומה באמצע. 
בגומה מניחים את פירורי השמרים, המים הפושרים ומשהים ל-10 דקות. 
אח"כ, מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן. 
מתחילים לערבב עם מזלג מהאמצע כלפי חוץ לעבר "קירות הקמח" עד שנוצרים גושי בצק. 
בשלב זה מתחילים ללוש כ-4 דקות, עד שהקמח נבלע ונוצר בצק גמיש. 
מחלקים ל-8 או 10 כדורי בצק. 
מרדדים כל כדור על משטח מקומח, לפיצה לא סימטרית: אובלית /עגולה. 
מניחים את עלה הבצק על דף אלומיניום שמרחנו במעט שמן זית ומכסים אותו בדף נוסף שגם אותו משמנים משני צדדיו. בדרך זו מכינים ערימה של דפי פיצה שמופרדים בדפי אלומיניום. 
ניתן לשמור במקרר 10 שעות, או להקפיא לזמן ארוך יותר. 

כשרוצים לאפות פיצה, מחממים תנור לחום הגבוה ביותר, כ-250 מעלות, מניחים על הפיצה את התוספות שרוצים: עגבניות קצוצות עם תבלינים, פרוסות גבינה, ירקות וכו'. 
אופים את הפיצה על הרשת בתנור, כשהיא מונחת על אלומיניום חדש שאין לו שמן בצידו התחתון... 
האפיה צריכה לקחת כ-10-12 דקות. 


והכי חשוב, 
אין צורך להתפיח את הבצק!!
הכנתי אותו מראש, וערמתי על תבנית,
הכנסתי את הכל לתוך  שקית ניילון גדולה, ושמתי עד שלב המילוי, במקרר..

 

 

 

 

 

 

 

הרוטב לכמות כזאת של בצק:

 שני בצלים בינוניים + 6 שיני שום

קצוצים בפולסים, במעבד מזון עם להב מתכת,

לטגן עם שמן זית או קנולה, עד לשקיפות /הזהבה קלה, לערבב מדי פעםץ

כאשר מוכן מוסיפים  אורגנו, מערבבים,

 מוסיפים 1/2 קופסה גדולה רסק עגבניות ,

מדללים במים רותחים  תוך ערבוב, עד קבלת רוטב סמיך ונוח למריחה על הבצק.

מתבלים במלח ופילפל ששחור ומעט סוכר (1 כפית שטוחה) לנטרול החמיצות, ולאיזון טעמים,

 לטעום, לתקן תיבול לפי הצורך.

להוריד מהאש, לקרר היטב לפני השימוש,

למרוח רוטב על  עלה בצק בנדיבות, לפזר  גבינה בולגרית, מוצרלה, עמק,

זיתים ירוקים /שחורים, 

פטריות פרוסות מסוננות,  (מקופסת שימורים),

אנשובי  (למי שאוהב),

קוביות אננס משומר,

ומוסיף המון: בצל יבש חצוי ופרוס דק,

רצועות פילפל אדום וירוק 

לערבב, ולתבל במלח גס ושמן זית  ולפזר מעל הרוטב.

טיפים:

* הכנתי את הבצק מראש לפי המתכון והקפאתי, יצאו ארבע פיצות משפחתיות גדולות.

**את הירקות הכנתי כשעתיים מראש שיתרככו מעט, 

***הכנתי הכל בצלוחיות על השיש לפני הוצאת הפיצות מהמקפיא, 

כך קל ונוח יותר,

את הפיצות אנו לוקחים בערב לארוחה מול הטלויזיה,

 לראות את טקס ערב יום העצמאות ביחד.

הן מוכנות לשינוע, וארוזות עם דפי הפרדה אפיה ואלומיניום,

בבית המארחים נגרור כל אחת עם התחתית שלה אל רשת התנור ,

נאפה עד שמוכן,

ויאללה עצמאות

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת