88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חלה ורד

חלה ורד

חלת  הורד

 

 

חלה מעוצבת בצורת ורד
מצרכים:

1 ק"ג  קמח רגיל ( מנופה)
5 כפות סוכר
2 כפות שטוחות מלח
6 כפות שמן
2 כפות שמרים יבשים
500 מל' מים פושרים
1 ביצה

אופן הכנה:

שמים את כל המרכיבים היבשים למעט המלח ,ומערבבים. מוסיפים את המלח . יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את המים שמן ולשים לבצק חלק ורך ולא דביק (לשים לפחות 8 דקות.) מכסים בניילון ומתפיחים עד שיכפיל ניפחו. לשים שוב כדי להוציא את בועות האוויר
עושים 2 רצועות ארוכות ,ומלפפים אחד סביב השני, חותכים קצוות לא ישרים,  מחברים את הקצוות הישרים לעיגול.
את שאר הבצק מרדדים לעובי 3 מ"מ וקורצים 6 עיגולים .

 לוקחים עיגול בצק,  מותחים טיפה ומדקקים קצת את הקצוות, ומורחים בקצהו מעט ביצה טרופה,

עליו מניחים עיגול שני, בחפיפה על החלק שמרוח בביצה טרופה,

וכך ממשיכים עם חמישה עיגולים, אותם מורחים בביצה טרופה,

 עיגול מספר שש, מגלגלים לרולדה, מניחים בקצה העיגול הראשון, (זה יהיה פנים הורד)

 ומתחילים לגלגל לצורת ורד עם עלי כותרת.

מהדקים מעט מלמטה וחותכים את העודף, יוצרים בסיס ישר,

פותחים את עלי הכותרת מלמעלה, ומניחים את הורד באמצע העיגול.

משאריות הבצק שחתכנו מכינים שני עלים בצורת אליפסה, 

מסמנים בסכין את הפסים של העלה, פס באמצע ופסים 2-3 משני הצדדים,

ומניחים את העלים משני צידי הורד,  


לאחר סיום יצירת הורד, יש למרוח בביצה טרופה,

לפזר שומשום ,

ולהתפיח שוב עד שיכפיל את ניפחו.
לאפות בחום 190 מעלות עד להזהבה 

 

 

 

..ולתנור עד לגוון זהוב שחום

 

 

 

לפי:חני ואיציק קורץ

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת