00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

גלילות חצילים במלית עוף וירקות ברוטב עגבניות.

למתכון;

2 חצילים גדולים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.

מלית בשר;

לחמם מחבת לשים כ-2 כפות שמן , לשים בפנים 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות, לטגן כ-5 דקות עד הזהבה קלה.תוך כדי ערבוב מידי פעם.

להוסיף- 1 כף שמן ולשים כ-1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, 1 כפית פפריקה מתוקה. קורט פלפל שחור, -לערבב הכל כחצי דקה,

להוסיף -1 גזר בינוני מגורד בפומפייה גסה,לערבב כדקה.

להוסיף -כ-500 גרם בשר טחון, ולערבב כדקה עד שהבשר משנה צבע ומלבין,

להוסיף כחצי כפית מלח ולערבב.

לבסוף להוסיף כ-חצי כוס פטרוזיליה קצוצה. ולקרר מעט,

אופן הכנת החצילים;

לאחר שפרסנו את החצילים לרוחב לפרוסות של כ-1 ס"מ עובי.

לפזר עליהם קצת שמן קנולה או שמן זית, לפזר על החצילים מעט מלח, לחמם מחבת פסים ולצלות את החצילים משני הצדדים עד אשר החצילים רכים וניתנים לגלגול,

ניתן לרסס את המחבת בשמן לפני הנחת החצילים .לקרר אותם מעט,

ניתן במקום לצלות במחבת, לאפות בתנור בחום גבוה כ-200 מעלות עד הזהבה.

רוטב עגבניות-

לשים בקערה 400 גרם שימורי עגבניות חתוכות דק. למלא את הקופסה הריקה בחצי גובה מים ולהוסיף לעגבניות,

להוסיף קורט פלפל שחור, כחצי כפית מלח. 2 כפות שמן זית. 1 כפית פפריקה מתוקה. 1/4 כפית כורכום. כ-1.5 כפיות סוכר לאיזון טעמים.

ניתן להוסיף גם שן שום כתושה.

לערבב הכל ביחד,

אופן הכנת החציל,

להניח את החצילים על שולחן עבודה להניח בחלק הרחב של החציל 1 כף גדושה מלית בשר, ולגלגל לגלילה צמודה.

להניח את הגלילות בתבנית אפייה ולשפוך עליהם את רוטב העגבניות,-לכסות בנייר כסף.

מ-2 חצילים ייוצא כ-15 גלילות ממולאות, מלית הבשר מספיקה לכ-4 חצילים פרוסים. לחמם תנור לחום גבוה כ-200 מעלות ולאפות כ- 20-25 דקות.

אם נשארת לכם מלית בשר ניתן למלא בצק עלים או בצק פילו ולאפות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת