66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קינוח חלה

קינוח חלה

את המתכון העלתי כבר בפורום אוכל כשר מזמן ולא העלתי אותו בבלוג בעבודה כל יום שישי הייתי מכינה אותו לחברה ולא הבנתי למה מתעקשים החברה שאתמיד בהכנה עד ששבוע שעבר הכנתי אותו (קצת משודרג ) וגם טעמתי ממנו wink ואז הבנתי למה העקשנות שלהם שאכין להם... זהו שזה טעיםםם ברמות.. ואנחנו גם לפני פסח ושלא נזרוק חלה שנשארת לנו משבת ונכין למשפחה את הקינוח הטעים הזה.. מה גם שזה לערבב לפרוס את החלה ולתנור אז מה כפת לנו ?אם זה כל כך טעים..ובמעט עבודה?

 

 

 

 

לפני שנתחיל כמה דברים להגיד

אפיתי את הקינוח מחלה מתקתקה מהמאפיה זו חלה מאוד טעימה שנעשתה בטעות מעירבוב קמחים לא נכונים (קמח כוסמין וחיטה מלאה) נקראת חלת שבי למה? כי זה שטעה קוראים לו שבי..מהטעות יצאה חלה מדהימה שאין אחד שלא אוהב אותה עלי זו החלה הכי אהובה. אבל אתם לא חייבים חלה מתוקה גם חלה רגילה יוצא מעדן. אני אפיתי בתבנית של לחם  והעמדתי את הפרוסות.אבל בהחלט אתם יכולים לאפות בכל תבנית ולהשכיב את הפרוסות אחת על השניה ובסיום האפיה לחתוך לריבועים ולהגיש עם כדור גלידה וואוווו כמה שזה טעיםםםם.

מה צריך:

חלה אחת פרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ

100 גרם סוכר

300 מליליטר שמנת מתוקה

4 ביצים

חמאה למריחת הפרוסות (לא חייב )

כפית ת.וניל.

אגוזי מלך  טחונים גס (לא חייב) תוספת שלי ומוסיף המון למאפה.

אופן ההכנה

מורחים תבנית היטב בחמאה ומפזרים בתחתית את האגוזים

פורסים את החלה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומורחים בשכבה דקה של חמאה {שוב לא חובה אבל מוסיף קלוריות וטעם טוב למנהsurprise )

שמים את הפרוסות בתבנית.

מערבבים את הביצים והסוכר ותמצית הווניל במקצף ידני מוסיפים את השמנת מתוקה.מוזגים על פרוסות החלה. מחכים כרבע שעה עד שנספג בפרוסות החלה 

אופים ב160 מעלות כ40- 45 דקות

יש אפשרות לפזר מלמעלה שומשום או אגוזים טחונים אחרי שהחלה ספגה את הנוזלים.

זהווו תהנו חם או קררר בתוספת כף גלידה מי צריך יותר מזה???

בהצלחה ותהנו

שלכם מכל ה טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת