33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

מתכון לכבוד ערב שבת - כב' אדר ב' תשע"ו - סלט מבושל עם ירקות ופרי הדר

סלט מבושל עם ירקות ופרי הדר

מצרכים

4 עגבניות בנוניות בשלות

2 קישואים בינוניים

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים צהובים

2 בצלים לבנים

4 גזרים

1 לפת

1 מנדרינה אדומה גדולה [או תפוז אדום גדול]

תבלינים

פלפל אדום

פלפל שחור

תבלין "על האש" [או כל תבלין שאוהבים].

מלח

2 כפות שמן זית/קנולה

אופן ההכנה

חותכים לקוביות את: העגבניות, הבצל, הפלפלים והלפת.

חותכים לעיגולים את: הגזר והקישואים.

מקלפים את המנדרינה עד התרמילים שלה [גם הקליפה הלבנה], חוצים לשניים [אם יש גרעינים, מוציאים] וחותכים לקוביות.

בכלי חמגשית חד פעמי , שמים את כל הירקות והמנדרינה.

שמים תבלינים ומלח לפי הטעם.

מוסיפים 2 כפות שמן [זה לא הרבה כי יש הרבה ירקות].

להוסיף רבע כוס מים [הירקות והמנדרינה מגירים נוזלים].

מערבבים בעדינות, ומכסים בנייר כסף.

אופים בחום של 225 מעלות למשך שעה [באמצע התנור].

בודקים שהירקות מבושלים, ומוציאים את נייר הכסף, וממשיכים לאפות עוד 5 דקות [לא יותר] לקבלת מרקם צלוי, לא להשאיר הרבה זמן ללא כיסוי, שלא ישרף.

פרי ההדר נותן טעם מיוחד.

ניתן לאכול כסלט מבושל קר , או כתוספת חמה.

 

ומה מברכים על הסלט, לפני ואחרי האכילה?

ברכה ראשנה -

על הירקותברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם בורא פרי האדמה [והשומע עונה] אמן!

ועל המנדרינה: [במידה ולא נמסה לגמרי] ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם בורא פרי העץ [והשומע עונה] אמן!

ברכה אחרונה -

ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם בורא נפשות רבות וחסרונן על כל מה שבראת להחיות בהם נפש כל חי, ברוך חי העולמים. [והשומע עונה] אמן!

               

                                                                           בתאבון  

 

ואחרי האוכל, בא התאבון ...לתורה - לימוד יומי - פרשת שבוע...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת