1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

אורז ירוק עם אפונה ושמיר

01/04/2016

אורז משמש אצלי גם כתוספת ולפעמים גם כארוחה ,את האורז הירוק הזה

אוהבים אצלי מאוד ריחני מהשמיר והאפונה ,וטעים מאוד ,הצבע של האורז

לאחר הבישול נהדר והטעם מעולה אפשר להגיש בתוספת בצל מטוגן למעלה ,

סלט ירקות קצוץ דק ויש יופי של ארוחה .הפעם השתמשתי באורז בסמטי שיצא

אחד אחד .

מצרכים :

2 כוסות אורז בסמטי

1 צרור שמיר

1 בצל יבש גדול

1/2 חבילה אפונה ירוקה קפואה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 שטוחה כורכום

1/4 כוס שמן קנולה

3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה :

לשטוף את האורז היטב ולסנן מנוזלים לשטוף את השמיר היטב

ולקצוץ דק להניח בצד ,לקצוץ את הבצל דק,

בסיר גדול לחמם את השמן להוסיף את הבצל הקצוץ לטגן מעט עד

שהבצל הופך להיות שקוף ,להוסיף את האורז לערבב היטב ,להוסיף

שמיר קצוץ ,אפונה ,לערבב לצקת 3 כוסות מים רותחים ,לתבל בפלפל שחור ,

כורכום ומלח ,להעביר את הסיר ללהבה הקטנה ביותר לכסות את המכסה במגבת

מטבח נקייה לבשל כ18 דקות ,להשאיר מכוסה עוד 10 דקות ,עכשיו אפשר להסיר את המכסה

ולהנות מהטעם הצבע והריח .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת