88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחמניות קשר רכות

לחמניות קשר  רכות

לחמניות קשר רכות

 

מצרכים:

למדידה: כוס חד פעמית (שקופה) לשתיה קרה.

 1 ק"ג קמח,

3 כפות סוכר,

 2 כפות שמרם יבשים,

מערבבים הכל יחד  במיקסר ומוסיפים:

2 ביצים +1 כוס מים פושרים,

ממשיכים ללוש ומוסיפים:

1 כוס מים פושרים תוך כדי לישה,

4 כפות שמן,

1  כף מלח שולחני דק,

ממשיכים לערבל 7 דקות במיקסר, 

(אם לשים ביד - 10 דקות),

אם יש צורך מוסיפים בהדרגה, עוד מים פושרים,

הבצק הופך לגושים  רך ומעט דביק,

ממשיכים ללוש עד שהוא מתחיל להתנתק מהדפנות, ומתגבש לכדור בצק אחד,

בשלב זה, משמנים קלות קערת התפחה, מכניסים את הבצק והופכים פעם אחת שיצופה בשמן גם מלמעלה,

 מכסים בניילון ומגבת,   ומתפיחית 1+1/2 שעות לפחות עד שמכפיל נפחו.

מקמחים קלות משטח עבודה,

טופחים על הבצק 

 מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים שווים, ומעצבים אותם בידיים,

 עובדים עם ידיים משומנות,

 מרדדים במערוך, כל כדור  למלבן,,

את המלבן מגלגלים לגליל, ובשתי הידיים מגלגלים אותו ומאריכים אותו תוך כדי, על משטח העבודה,

יוצרים צורת קשר, ומניחים בתבנית מרופזת בנייר אפיה, ברווחים זה מזה, לאפשר תפיחה.

 

מכסים רופף בניילון, ומתפיחים 40 דקות עד שעה.

מחממים תנור ל- 200 מעלות,

 

מורחים  חלמון טרוף+1 כף מים+ 1 כפית סוכר  על כל לחמניה,

מכניסים לתנור ואופים 25 דקות או עד השחמה,

לאחר שהתקררו אפשר להקפיא,

 

קרדיט : מלי מאירוב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת